loading
close
SON DAKİKALAR

Carrefour Türkiye'den çıkabilir

Carrefour Türkiye'den çıkabilir
Tarih: 01.09.2012 - 14:13
Kategori: Ekonomi

Carrefour’un yeni CEO’su Georges Plassat, faaliyetlerinin merkezinde yer almayan Türkiye ve Endonezya gibi bazı ülkelerdeki faaliyetlerin de gözden geçirilmekte olduğunu söyledi...

Türkiye’de ortağı Sabancı Holding ile köprüleri atan ve önceki gün Yunanistan ile Singapur pazarından çekilen Fransa’nın dünyaca ünlü süpermarket zinciri Carrefour’un yeni CEO’su Georges Plassat, faaliyetlerinin merkezinde yer almayan Türkiye ve Endonezya gibi bazı ülkelerdeki faaliyetlerin de gözden geçirilmekte olduğunu söyledi.

Maliyetler ve borçların azaltılması öncelikleri arasında bulunan Plassat, dünyanın ikinci büyük perakende grubunun Fransa , Brezilya ve Çin gibi önemli pazarları koruyacağını ifade etti. Zor durumdaki şirketlerde gerçekleştirdiği yapılandırma girişimleriyle tanınan ve ‘temizlikçi’ takma adıyla anılan Plassat, “Sözler vermek ve sonra bunları yerine getirememek istemiyorum” dedi.

İki yıldır ciro ve mağaza sayısında yerinde sayan CarrefourSA’da Sabancı’yı temsil eden 4 önemli isim temmuz ayı ortasında yönetimden istifa etti. CarrefourSA’da, Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve Faruk Bilen, Mehmet Tevfik Nane ve Zeynel Korhan Bilek istifa etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları