loading
close
SON DAKİKALAR

Castro öldü mü?

Castro öldü mü?
Tarih: 12.02.2012 - 15:57
Kategori: Dünya

Sanal dünyada hızla yayılan bu haberi henüz kimse yalanlamadı

Yurtdışındaki Twitter kullanıcıları dün güne Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölüm haberi ve fotoğrafının şokuyla başladı. İlk başta emaille yayılan haber sonra Twitter'a düşünce, hızla geniş kitlelere ulaştı. Özellikle ABD'de yaşayan Kübalılar arasında sevince neden olan haberin doğruluğunu teyid etmekse bir türlü mümkün olmadı.

Her ne kadar haberi yalanlamak için Castro  bir şekilde halkın ya da ekranın karşısına çıkıp yaşadığını göstermese de habere şüpheyle yaklaşanlar da mevcut. Öte yandan Kübalılar olaya hiciv katmayı eksik etmiyor;  blog yazarı Yoani Sánchez "Eğer Castro ölmüş olsaydı bunu herhalde en son biz Kübalılar öğrenirdik o yüzden bize haberin gerçekliğini sormanız saçma" diye yazdı.

Ölüm haberi bir çok dolandırıcı ve hackera da fırsat yarattı. Ölüm haberi ile ilgili spam emailler ve Twitter'da virüs içeren linkler paylaşılmaya ve kullanıcılar için ciddi tehlikeler içermeye başladı.

Fidel Castro'nun hayatta olup olmadığı bir türlü tespit edilemediği için bu konunun sosyal medyanın gündemini gittikçe artan bir şiddetle meşgul etmesi bekleniyor. Uzmanlar kullanıcıları emin olmadıkları linkleri ve emalleri açmamaları konusunda uyarıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları