loading
close
SON DAKİKALAR

Castro ve Chavez kitap yazıyor

Castro ve Chavez kitap yazıyor
Tarih: 28.08.2012 - 12:48
Kategori: Kültür & Sanat

Kübalı Marksist devrimci ve eski devlet başkanı Fidel Castro, Venezuela devlet başkanı Hugo Chavez ile birlikte kitap yazıyor...

Hakkında sürekli hasta olduğuna dair dedikodular çıkan ve 28 Mart'ta Papa Benedikt'i karşılamak için Havana'daki Vatikan Konsolosluğu'na gittiği günden bu yana ortalarda görünmeyen Fidel Castro, sessizliğini yeni bir kitap yazarak bozdu.

Castro'nun, Venezuela devlet başkanı Hugo Chavez'le birlikte kaleme aldığı kitabın ayrıntıları şimdilik sır gibi saklanıyor.

Reuters'ın haberine göre, 13 Ağustos'ta 86 yaşına giren Castro'nun ciddi derecede hasta olduğuna dair dedikoduları yalanlayan Kübalı blog yazarı Yohandry Fontana, kitabın yakında piyasaya sürüleceğini iddia etti.

Fontana, Devrim Lideri Castro'nun gündemi yakından takip ettiğini ve Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın durumuyla ilgili olarak Ekvator'un attığı adımları da yakından izlediğini söyledi.

Castro, en son, Küba devlet gazetesinde 19 Haziran'da yazdığı son köşe yazısıyla sesini duyurmuştu.

1959 yılında Küba Devrimi'yle yönetimi ele geçiren ve ülkeyi 49 yıl boyunca yöneten 86 yaşındaki Fidel Castro, son zamanlarda sağlık sorunları yaşamaya başladı ve fark edilmeyen bir bağırsak rahatsızlığı sebebiyle de 2006'nın Temmuz ayında acilen ameliyata alındı. Sağlık durumu ve yaşı sebebiyle 2008 yılının Şubat ayında devlet başkanlığından ayrılan Castro'nun yerine kardeşi Raul Castro geçti.

Castro'nun en son halini görenler, onun kambur durduğunu ve yürürken yardıma ihtiyacını olduğu bilgisini vermişlerdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları