loading
close
SON DAKİKALAR

Çatışmalar Talimhane’de yoğunlaştı

Çatışmalar Talimhane’de yoğunlaştı
Tarih: 11.06.2013 - 19:51
Kategori: Gündem

Bugün 15. gününe giren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor...

Bugün 15. gününe giren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Meydandaki pankart ve flamaları dağıtmak üzere müdahale eden polis ile bazı göstericiler arasında gerginlik yaşanıyor.

Bugün 17:00 sıralarında Divan Oteli civarına atılan biber gazlarından bazılarının Gezi Parkı içerisine isabet ettiği ve revir yakınında bir eylemciyi yaraladığı öğrenildi. Park içinde başka yaralıların da olduğu bildirildi. Bu arada Taksim'e giren yollardaki barikatlar iş makinaları tarafından kaldırılmaya başlandı.

Taksim'de ğleden sonra yaşanan çatışmalar ağırlıklı olarak Cumhuriyet Caddesi tarafında yoğunlaştı. Meydanda bulunan çok sayıda TOMA, zaman zaman göstericilere su sıkıyor. Polisin attığı gaz bombaları ve göstericilerin yaktıkları otomobil lastikleri nedeniyle Taksim Meydanı'nda göz gözü görmez hale geldi.

HASTANEDE GAZ PANİĞİ
Öte yandan, meydanda kullanılan gazların etkisi Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar ulaştı. Gazdan etkilenen bazı vatandaşlar, hastanenin acil servisine sığındı. Vatandaşlara burada müdahale edildi. Gazın etkisini artırması üzerine acil servisin kapıları bir süreliğine kapatıldı.

BEBEK DE GAZDAN ETKİLENDİ 
Gazdan etkilenen 1 yaşındaki Gülten Nur Filiz isimli çocuk ambulansla hastaneye getirildi. Saatlerdir süren olaylar nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Olaylarda yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

CHP’LİLER DE MEYDANDA 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Milletvekilleri Melda Onur da Taksim Meydanı’na geldi. CHP milletvekilleri de polisin attığa biber gazından etkilendi.

DUVAR YAZILARI SİLİNDİ
Öte yandan, göstericilerin çekildiği alanlara gelen belediye ekipleri, temizlik çalışmaları başlattı. Yolları süpüren ekipler, duvarlara yazılan sloganları boyalarla sildi.

KEPENKLER İNDİRİLDİ
Olaylar nedeniyle İstiklal Caddesi’ndeki birçok işyeri de kepenklerini indirdi. Caddede bulunan az sayıda turist, gelişmeleri kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntülemeye çalıştı.

AKM'DE SON DURUM

AKM'nin, Taksim Meydanı'na bakan tarafındaki camların pankart asarken kırıldığı görülürken, tadilat sonrası destek amaçlı kullanılan çelik profiller de sökülerek barikat yapımında kullanıldı. AKM'nin çatısında çok sayıda havai fişek ve meşale kutusu bulunurken, eylemcilerle AKM'ye giren hurdacıların, binanın çatısındaki bakır plakaları sökmek istediği bilgisi verildi. Hurdacılar, bina güvenliğinden sorumlu kişilerce olay yerinden uzaklaştırıldı. AKM'nin güvenliği polis tarafından sağlanıyor.

AYAKTA TEDAVİ EDİLENLERİN SAYISI 28

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'na sabah saatlerinde verdikleri bilgiler ışığında sadece flama ve pankartlara müdahalede bulunduklarını belirterek, bu çalışmalar esnasında 1 polis ve bir sivilin yaralandığını kaydetti. Güvenlik personelinin kasık, sivil vatandaşın ise kafa bölgesinden aldığı darbe sonucu ameliyat edildiğini bildiren veren Mutlu, ayakta tedavi edilenlerin sayısının 28 olduğunu belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları