loading
close
SON DAKİKALAR

Çavuşoğlu: Yurt dışında 32 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Çavuşoğlu: Yurt dışında 32 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
Tarih: 25.03.2020 - 11:35
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışında 32 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Yurt dışındaki vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.17 ülkeden 2850 vatandaşımızı getirdik, İstanbul ve Kocaeli'nde yurtlara yerleştirildiler. Başta Erasmus olmak üzere öğrencilerimiz dönmek istediler. Çalışma yürütttük, dün itibariyle 2821 öğrencimizi ülkemize getirmiş olduk. Sudan da öğrenciler gelmek istedi, Mısır'a giden uçağımız Sudan'a uğrayarak öğrencilerimizi getirdi, 14 günlük karantinaya alındı.

Maalesef yurt dışında da 32 vatandaşımız çoğunluğu Avrupa ülkelerinden, vefat ettiler. Bazı aileler yakınlarının cenazelerini Türkiye'ye getirmek istedi. Vatandaşlarımızın cenazelerinin Türkiye'ye getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Bakanlığımızda koordinasyon ve destek birimleri oluşturduk. Konsolosluk çağrı merkezlerimizin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini de bildirelim. Yurt dışındaki misyonlarımıza, bizlere ulaşan tüm çağrıları, eleştirileri tek tek dikkate alıyoruz.

Ancak tüm vatandaşlarımızı ülkemize getireceğimizi söylemek gerçekçi olmaz, öğrencilerimize öncelik veriyoruz.

Biz gereken katkıyı sağlarız. Bugüne kadar 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Üretim fazlası olursa onu ihraç edebiliriz."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları