loading
close
SON DAKİKALAR

Çaycumalı kadınlardan imama suç duyurusu

Çaycumalı kadınlardan imama suç duyurusu
Tarih: 28.03.2013 - 17:45
Kategori: Kadın

“Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” yorumunu yazan imam Ali A. hakkında, ‘hakaret’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu...

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, yürüyüşle ilgili yerel bir haber sitesinde yer alan habere, “Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” yorumunu yazan imam Ali A. hakkında, ‘hakaret’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde ilçe merkezinde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüş ile ilgili haber, yerel internet sitesinde, ’8 Mart’ta Çaycuma’da yürüdüler’ başlığı ile yer aldı. İlçeye bağlı Helvacılar Köyü’nde görev yapan 20 yıllık imam 44 yaşındaki Ali A., haber ile ilgili bir kullanıcının yaptığı, “8 Mart’ın Çaycuma’da bu kadar etkili kutlanması ne kadar güzel. Çaycuma’ya her türlü kötülüğü yaptılar ama Çaycumalı kadınları eve hapsetmeyi başaramadılar” şeklindeki yorumuna cevap olarak, “Başını kumdan çıkart da Çaycuma’ya öyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bak ki neler çıkacak? Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?” yazdı.

İmam Ali A.’nın yorumu, internet sitesi çalışanlarınca bir süre sonra fark edilerek kaldırıldı. İmam Ali A. da sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında, yaptığı yorum nedeniyle özür diledi. Ali A. sayfasına, “Kadınlar Günü’nde kendimi bilmeyerek yapmış olduğum kötü yorumumdan dolayı tüm annelerimizden, ablalarımızdan, kısacası tüm kadınlarımızdan özür diliyorum” yazdı.

Savcılığa başvurdular

Ancak yürüyüşe katılan ve büyük bölümü Eğitim-Sen üyesi olan kadınlar, siteden kaldırılmadan önce yüzlerce kişi tarafından okunan yorum ile kendilerine hakaret edildiğini belirterek dün Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Kadınlar şikayet dilekçelerinde, “Şüpheli yapmış olduğu yorum ile şahsımıza ve yürüyüşe katılan tüm kadınlara hakarette bulunmuştur. Şüpheli hakkında gerekli kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz” dediler. Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 30′un üzerinde kadının savcılığa başvurduğunu, bu sayının daha da artabileceğini söyledi.

‘Kadınlara yönelik yorum yapmadım’


Evli ve 3 çocuk babası olduğunu belirten imam Ali A., kadınlara yönelik bir yorum yapmadığını, sadece habere yapılan yoruma cevap yazdığını ancak yaptığının hata olduğunu söyledi. Pişman olduğunu ve Facebook’taki sayfasında özür dilediğini belirten Ali A., “Kendimi bilmeyerek yaptığım bir yorum. Zaten özür de diledim” dedi.

radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları