loading
close
SON DAKİKALAR

ÇAYKUR tartışmasına Türk-İş de dahil oldu

ÇAYKUR tartışmasına Türk-İş de dahil oldu
Tarih: 21.05.2013 - 14:57
Kategori: Sendika

ÇAYKUR’da yaşanan başarısız grevin ardından başlayan tartışmaya Türk-İş de dahil oldu...

Grevin başarısız olmasının ardından hükümetin Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in istifasını istediği belirtilmiş, Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay’ın da bu tartışmaya taraf olup Tek Gıda-İş’in üç merkez yöneticisini bakanlarla görüştürdüğü iddia edilmişti.

Konuyla ilgili Türk-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, Tek Gıda-İş’in 13 Mayısta yapılan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kuruluna katılmayıp, temsiliyet yetkisini kimseye devretmediği; Türk-İş yönetiminin de ÇAYKUR sözleşmesine karışmamasını talep ettiği ifade edildi.

22 Nisanda çıkılan grevin başarısızlıkla sonuçlanması ve sözleşmenin çıkmaza girmesi üzerine 3 merkez yöneticisi ile 5 şube başkanının başta Türk-İş Genel Başkanı olmak üzere tüm yöneticilerle görüştüğü kaydedilen açıklamada, “Türk-İş Yönetiminin çabası ÇAYKUR işçimiz için hak ettikleri başarılı sözleşmenin imzalanmasını sağlamaktır. Bunun dışında yapılan tüm beyanlar yalandır, iftiradır. ÇAYKUR’u, Tek Gıda-İş’i ve üyelerimizi, kişisel hesaplaşmalara alet etmekten başka bir amacı yoktur” denildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları