loading
close
SON DAKİKALAR

ÇAYKUR’da protesto

ÇAYKUR’da protesto
Tarih: 28.02.2013 - 16:52
Kategori: Sendika

Rize Akpınar Köylüleri, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) önünde toplanarak uygulamayı protesto etti.

 Rize Akpınar Köylüleri, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) önünde toplanarak uygulamayı protesto etti. Eylem sırasında Rize Emniyet müdürlüğünde görevli polisler ile üreticiler arasında tartışma ve gerginlik yaşandı.

Çay üreticileri adına 5 kişiden oluşan temsilci heyeti Çaykur Tarım Daire Başkanı Süleyman Bekaroğlu ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası heyet adına açıklamada bulunan Akpınar Köyü Muhtar Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Bekaroğlu'nun böyle bir kararın henüz alınmadığını ifade ettiğini söyledi. Yılmaz, fabrikalarının değiştirilmesi halinde büyük bir eylem yapacaklarını da kaydetti. Yılmaz, ayrıca şunları ifade etti: “Üreticiler yaptıkları eylemde ‘Bizim Cumhuriyet Çay Fabrikasında kurulu bir düzenimiz var ve rahatlıkla çayımızı satabiliyoruz. Bizler başka bir fabrikaya aktarılmak istemiyoruz. O yüzden şimdiden tedbirimizi alıp sonradan mağdur olmak istemiyoruz. Bunun için 800 imza topladık. Madem Taşlıdere Çay Fabrikası aktarılacak o zaman onlar Gündoğdu'ya aktarılsın biz yine kendi fabrikamıza çay satımına devam edelim. Çaykur yetkilileri keyiflerine göre uygulamalar yaparak bizleri mağdur etmeye hakları yok’ dedi.”
Eylem sırasında polis ile üreticiler arasında da gerginlik yaşandı. Polis, üreticilerin ÇAYKUR kapısının önünden ayrılmasını isterken üreticiler buna tepki gösterdi. Üreticiler, “Bağırıp bizi engellemek istiyorsunuz, bizim bu kapı önünde basın açıklaması yapmamız suç mu? Neden böyle davranıyorsunuz? Siz ortamı germek istiyorsunuz” dedi. Polisler, daha önce de üreticilerin eylemlerinde tepki çeken müdahalelerde bulunmuştu. 

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları