loading
close
SON DAKİKALAR

Çek Cumhuriyeti’nin efsanevi topluluğu geliyor!

Çek Cumhuriyeti’nin efsanevi topluluğu geliyor!
Tarih: 29.03.2013 - 20:00
Kategori: Kültür & Sanat

Image Theatre, kara tiyatro tekniğiyle sundukları modern dans ve sözsüz tiyatro sanatını komik skeçler ve coşkulu dans performanslarıyla Türkiye’ye getiriyor.

Çek Cumhuriyetinin 23 yıllık efsanevi topluluğu Image Theatre, kara tiyatro tekniğiyle sundukları modern dans ve sözsüz tiyatro sanatını komik skeçler ve coşkulu dans performanslarıyla Türkiye’ye getiriyor. Bugüne kadar 8000’den fazla gösteriye imza atan ve milyonlarca izleyiciye ulaşan Image Theatre ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan hemen önce en iyi gösterilerinden seçmeleri sundukları performanslarıyla çocukları ve velilerini beraber eğlendirecek, 20 Nisan’da CRR’de bayram havası yaratıyor olacak!

Özel boyalarla ultraviyole ışınlarından yararlanılarak renklendirdikleri kostümleri kadar, dansları ve komik skeçleriyle de eğlenceli bir gösteri yaratan ekip, 20 Nisan’da 15.00 ve 20.00’de 2 gösteri ile Cemal Reşit Rey’de.

IMAGE THEATRE

IMAGE THEATRE yaklaşık 23 yıl önce prodüktör Alexander Cihar ve sanat yönetmeni ve koreograf Eva Asterová tarafından kuruldu. Kumpanya ilk olarak 6 kişi ile kurulmuştu. Image Theatre ekibi şimdilerde 60’dan fazla oyuncu, dansçı ve teknik ekibi bir araya getiriyor.

Image Theatre 1992 yılından beri kendi ülkeleri Çek Cumhuriyeti’nde, Prag’ın en tarihi caddelerinden birinde Parízská caddesinde hemen hemen hergün 22 sezondur sahne alıyor.

Image Theatre, modern dans ve kara tiyatro tekniklerini buluşturuyor. Kara Tiyatro tekniği temelde “Siyah, siyah fonda görülmez” esasına dayanıyor. Peki bu esas ne demek oluyor? Eğer aktör ya da dansçı tamamen siyah giyinirse, izleyici onu görmüyor ve görünen nesnelerle ve renkli giyinen diğer oyuncularla ve dansçılarla hissettirmeden hareket edebiliyor. Böylelikle bu teknik çok sıradışı yaratıcılıklara imkân tanıyor. Bu etki kıyafetler ya da nesneler üzerindeki özel boyalardan gelen ultraviyole ışınlarla da destekleniyor.

Bu haliyle topluluk 8000’den fazla gösteriye imza atarak 1.5 milyondan fazla seyirciye ulaşmış. Performanslar modern dans, sözsüz tiyatro ya da birbaşka deyişle pandomim ve kara tiyatroyu buluşturuyor. IMAGE THEATRE Prag sahnelerinde klasikleşirken, yurtdışından gelen misafirlerden de büyük ilgi görüyor. Bütün performanslar orijinal olarak ekibin yazarları tarafından hazırlanıyor.

Topluluk aynı zamanda dünyayı dolaşmaya da devam ediyor. Farklı tiyatro ve dans festivallerinin aranılan topluluklarından birine dönüşen ekip, Yunanistan, Kore, Hindistan, Hong Kong, Dubai, İsrail, Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Portekiz, İtalya, Baltık ülkeleri, Rusya, Macaristan, Polonya, Slovakya gibi birçok ülkede büyük ilgiyle karşılanırken, şimdi 20 Nisan’da Türkiye’yi de ziyaret ediyor.

Image Theatre Istanbul’a kara tiyatronun en modern halini, dans ve sözsüz tiyatro ile birlikte getiriyor. “The Best of Image” adını verdikleri ve geçmiş gösterileriyle son gösterilerinin en çok ilgi gören bölümlerini bir arada sahneleyen en iyi dans şovlarını ve en eğlenceli, komik ve başarılı skeçleri Kara tiyatro yaklaşımıyla Türkiye’ye de getiriyor.

20 NİSAN 2013 – CRR - 15:00 / 20:00   

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları