loading
close
SON DAKİKALAR

Çelik: Başbakan İstifa Etmeyecek Boşuna Kendinizi Yormayın

Çelik: Başbakan İstifa Etmeyecek Boşuna Kendinizi Yormayın
Tarih: 02.07.2014 - 21:51
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, MYK sonrası yaptığı açıklamasında 'Başbakan istifa etmeli mi, etmemeli mi?' tartışmalarına son noktayı koydu

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, MYK sonrası yaptığı açıklamasında 'Başbakan istifa etmeli mi, etmemeli mi?' tartışmalarına son noktayı koydu

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti'nin MYK toplantısından sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hüseyin Çelik, "Başbakan istifa etmeyecek dünyada örneği yok. İsmet Paşa 'ben seçime gidiyorum istifa edim' dedi mi! hayır 1946’da 'Celal Bayar ile aynı şartlarda yarışayım diye ben başbakanlıktan istifa ediyorum' dedi mi! hayır. Böyle bir şey var mı Türkiye’de, 50’de var mı hayır. Başbakan Erdoğan istifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın." dedi.

"İSTİFA ETMEYECEK BOŞUNA KENDİNİZİ YORMAYIN"

Çelik, "Daha önce aylar önce basın toplantısında Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı olursa Başbakan ve AK Parti genel başkanı sıfatıyla olacak dedik. Sayın Kılıçdaroğlu İBB adayı oldu. 'Ben milletvekiliyim istifa edeyim dedi mi?' demedi. Bırakalım bunları. Bugüne kadar dünyada da bunun bir örneği yok. Siz yasaların anayasanın teamüllerin emretmediği bir şeyi Başbakan'dan isteyemezsiniz. Başbakan istifa etmeyecek boşuna kendinizi yormayın." dedi.

"AK PARTİ'NİN GELECEĞİNİ ALLAH BİLİR AMA..."

Hüseyin Çelik, "AK Parti'nin içnde bir çatlama olur mu beklentisi içinde olanlar boşuna burada kendileri için gelecek aramasınlar. AK partinin ne olacağını Allah bilir tabi ama biz bir, iki, üç günlük stratejiler hazırlamayız. Bizim gündemimizde böyle bir problemimiz yok. Allah lütfeder de Başbakanımız 10’unda Cumhurbaşkanı olursa ayın 11’inden itibaren bunları konuşabiliriz. Bizim partimizin geleceğinden endişemiz yok. AK Parti'nin geleceği Türkiye'nin geleceğiyle örtüşmüş durumda." diye konuştu.

İşte AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"KILIÇDAROĞLU PARTİSİNE HAKARET EDİYOR"

"AK Parti disiplinli, organize ve kararlı olarak seçimlere hazırlandı. (Kılıçdaroğlu'nun açıklaması) Yaptığı işi bu kadar küçük gören bir anlayışı anlamakta zorluk çekiyorum. Ben Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları kendi partisine bir hakaret olarak değerlendiriyorum. Kılıçdaroğlu, siyasetçiden cumhurbaşkanı olmaz diyerek siyaseti ve siyasetçiyi tahkir ve tezyif etti.

"ÖNCE KENDİNİZ BÜYÜK OLUN"

Siyaset kurumunu küçümseyemezsiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yurt dışında bir Allah'ın kulu tanımaz. Başbakan bir dünya lideridir. Büyük uzlaşma yapıyorlar çatı aday için. Önce kendiniz büyük olmalısınız ki büyük uzlaşma yapın.

"SEZER'İN CUMHURBAŞKANLIĞI MOĞOL İSTİLASI KADAR ZARAR VERDİ"

En büyük siyasi makam cumhurbaşkanlığıdır. Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı Türkiye'ye en az Moğol istilası kadar zarar vermiştir. Cumhurbaşkanlığı makamı milli iradeye ayar çekilen bir makam olarak görüyordu. Ahmet Necdet Sezer de bunu yaptı. Büyük uzlaşma hayırlı olsun. Şu anda 3 aday gösterildi. Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siyasetçi nezih bir dil kullanır.

Madımak olayları: Aydınlatılabilmiş değil. Kim Türkiye'ye bu kötülüğü yaptı. Keşke o perde kalksa.

Kuzey Irak'ta 9 ayda hükümet kuruldu. Merkezi Irak hükümeti hala kurulamadı. Neden? Küçük küçük siyasi partiler var. Bizim ülkemizin içinde bulunduğu durumun kıymetini bilmemiz lazım.

Anket sonuçları: CHP'nin Başbakan istifa etmeli açıklaması) Anketlerden söz edeyim en az 5 ankette Allah nasip ederse Sayın Başbakanımız ilk turda yüzde 50 nin üzerine bir çoğunlukla seçilecek. Bunlar yokmuş gibi Sayın Başbakanımız Cumartesi gününden başlıyor, yine halka gideceğiz.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası: Kampanya sırasında bir vizyon ortaya koyulacak. Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini hazırlıyoruz. Vizyon belgesi şu anda hazırlanıyor 10 Temmuz'a yetiştirmeye çalışıyoruz.

Özden Örnek'in Çelik hakkındaki suç duyurusu: Ben Balyoz bal gibi darbe eylem palanı derlken tesadüfen ağzımdan çıkmış değil. Evet, Balyoz bal gibi darbe eylem planı idi, idi ama... gerçekleşmeye fırsat bulamadı. Onun gibi binlerce örnek de dava açsalar aynı şeyi söyleyeceğim. Kimse halkın aklıyla alay etmesin. Adil yargılanma hakkı birilerini suçlu duruma düşmek için birileri delil üretmişse bunlar ortaya çıkarılsın. Adil yargılanma insanım diyen herkesin hakkıdır. Bugüne kadar Balyoz'la ilgili bir çok şeyi okuyan bir insanım. Açabildikleri kadar dava açsınlar. "

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları