loading
close
SON DAKİKALAR

Cem Toker: Cumhurbaşkanlığı seçimi çizgide, Recep Tayyip Erdoğan da farkında ki panik havasında

Cem Toker: Cumhurbaşkanlığı seçimi çizgide, Recep Tayyip Erdoğan da farkında ki panik havasında
Tarih: 28.03.2018 - 12:06
Kategori: Medya

Liberal Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Cem Toker, Can Ataklı'nın sundğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Toker'in açıklamaları şöyle:

"-80 milyon 16 Nisan'da olup biteni gördü. 1 Kasım'da Saadet Partisi, BBP dahil 15 partinin aldığı oy yüzde 2 idi. İttifak söz konusu olunca binde 6'lık Saadet'in konumunu görüyorsunuz. Binde 4'lük BBP kilit parti muamelesi görmeye başladı.

-YSK kanun yaptı 16 Nisan'da. Minareyi çalan kılıfı hazırlar. Kılıfı çaldıktan sonra hazırladılar. Şişli'de ilçe kongresi yapacağız. Şişli İlçe Seçim Kurulu 'İstanbul'daki ilçeleri tamamlamadan ilçe kongresi yaptırmam' dedi. Yargıça gittik, Üçte bir seçime girme yeterliliği ile ilgili bu yetkiye sahip değilsiniz, dedik. YSK'ye gidin dediler.  Sadi Güven'le konuştum. Kararda 'Şişli Seçim Kurulu'nun kararı kanunsuz' denildi. Aynı YSK BBP Kocaeli'nde il kongresini yapamaz deyip iptal etti. Bu da yasalarda yok.

-(İttifaka) Esas tepki vermesi gereken CHP. Ama ne düşünüyor bilmiyorum? Seçime girecek 9 partinin 6'sı sağ muhafazakar parti. Geriye Vatan, CHP, HDP kalıyor. CHP bunlara sessiz kalarak ayağına vuruyor. Bizi bırak senin doğal ittifakların var. AK Parti binde bir oyun hesabını yapıyor. DSP, ÖDP var bari onlarla ittifak yapabilecek şekilde haklarını koru.

-AK Parti genel başkanı ilçe kongrelerine gidiyor. CHP'nin de tabanı canlı tutmak için bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. İlçe örgütleri kılıcal damarlardır. Kahve toplantılarında taşrada ilçe başkanı dinlenir. CHP tok satıcı gibi.

-İYİ Partilileri Twitter'dan da uyarmaya çalışıyorum. 2011 ve 2017'de YSK bürkorasisiyle yaşadıklarımız tedbirli olmaya yönlendiriyor.

Dernekler Masası'na 8 kişiyle Şişli ilçe örgütü kurdum diye dilekçe veriyorsunuz. Biz bildiriyoruzm ama Dernekler Masası'nın Yargıtay'a kendisinin de bildirmesi lazım. Bize hiçbir yazılı kağıt vermeden hayırlı olsun diyor. Dernekler Masası'ndan evrağın gitmesinde lazım ama göndermiyor size de söylemiyor. İYİ Parti teşkilatı kurdum zanneder ama evrak gitmez. O kadar çok şey var ki ahlaka, demokratik etiğe aykırı. Bize 2017'de gol attılar. 19 ilde bizi seçimlerden attılar. İYİ Parti dikkatli olmalı takip etmeliler.

-LDP, binde birlik parti. Bir pastaneci aday olmuş bizden. Ertesi gün zabıta müdürü gidip dikkat et pastanda fare pisliği bulmalaylım diyor.  Öğrenciler 'Cem Toker'i davet edelim' demişler. Rektör 'emekllilğime bir iki sene kaldı başı mı yakacaksınız' demiş.

-Bence cumhurbaşkanlığı seçimi en önemlisi. Bugün itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimi çizgide. Recep Tayyip Erdoğan da farkında ki panik havasında. AK Parti içinde bile duyuyorum. TV'de de izlediğinizde kesseniz damarlarından Erdoğan akacak diyen adam sonrasında ne olacak, diyor. Parlametoda 300'ü geçebilirler. Ellerinde inanılmaz güç var. Devletin tüm kaynakları, kurumları bir parinin genel başkanının emrinde artık. RTÜK, TRT, YSK'sına kadar... Parlamento seçiminde azınlığa düşüleceğini zannetmiyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi çizgide. Kaybederse o zaman seyreyleyin Türkiye'yi.

Kılıçdaroğlu'na 2014'ten önce söylmeştim. 20 vekil imza verirse Meclis dışı partiler de aday gösterilebilir. Bu yapılabiliyorsa CHP'ye düşecek tarihi görev sağ sol demeden partilerin aday göstermesini sağlamak. Partiler sandığa gidemiyor ama aday gösterilirse sandığa gider. Ne kadar çok seçmen sandığa giderse Erdoğan için zorlaşır. CHP'nin ne yapıp edip tıpış tıpış değil ama tatlı dille vatandaşı sandığa çekmesi lazım ki ilk turda bitmesin seçim. Kenya'da bile 9 aday var.

Tedirgin AKP seçmenini rahatlatacak bir aday çıkması lazım. Öyle bir aday çıkmalı ki CHP'li olsa bile CHP ambleminin üstünde omalı. Bu seçim bir iki puan farkla bitecek. Sonuçlara itirazlar gelecek."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları