loading
close
SON DAKİKALAR

Cemaate Beyaz TV darbesi

Cemaate Beyaz TV darbesi
Tarih: 25.11.2013 - 15:15
Kategori: Gündem

Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce'nin yorumcu olduğu Beyaz TV programı iki haftadır yayınlanmadı...

Dershanelerin kaldırılmasıyla ilgili sert yorumlara imza atan isimlerden olan ve Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce’nin yorumcu olarak katıldığı program iki haftadır ekranlara gelmedi.

Beyaz TV’de her pazar yayınlanan Bülent Çöltekin’in moderatörlüğünü yaptığı “Hüseyin Gülerce ile Ortak Akıl” programında Türkiye gündemi ve öne çıkan gelişmeler tartışılıyordu. Ancak dershane tartışmalarının şiddetini artırdığı bu günlerde, dershanelerin kaldırılmasına en sert tepki veren isimlerden biri olan ve Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Gülerce’nin programına da ara verildi.

BAŞBAKAN’A SİTEM EDEN İSİM

Başbakan Erdoğan dershanelerin kapatılması konusunda geri adım atmazken, Zaman Gazetesi ise günlerdir muhalefet yapmış ve dershanelerle ilgili haberleri manşetine taşımıştı. Gülerce de dershaneleri en sıkı savunan yazarlardan olmuş ve son yazısında Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Sayın Başbakan’ın açıklamaları gönlümü yaraladı. Bakanlar Kurulu kararını yok sayan, oralı bile olmayan bu tek adam üslubu, dediğim dedik tavrı, beni yıllar öncesinin o insanı mahcup eden Recep Tayyip Erdoğan tevazuuna götürdü. Gönülden muhabbet duyulan bir insandı. Şimdi onu sevmemesi mümkün olmayan insanların, gönül köprülerindeki yıkımları görünce üzülüyorum. Böyle olmamalıydı diyorum.” demişti.

İKİ HAFTADIR EKRANDA YOK

Gülerce’nin bu yorumlarının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e ait olan kanalda her pazar yayınlanan programı bir duyuru yapılmaksızın 17 Kasım ve 24 Kasım tarihlerinde ekrana gelmedi.

İki haftadır yayınlanmayan programla ilgili görüştüğümüz Beyaz TV yetkilileri, programın yayınlanmamasının nedeni olarak Hüseyin Gülerce’nin hastalığını gösterdi. Beyaz TV yetkilileri tarafından hasta olduğu belirtilen Gülerce’nin iki haftadır yazılarına devam ediyor olması dikkatlerden kaçmazken, Gülerce’nin programının yayınlanmamasının sebebi olarak “Beyaz TV cemaat’e tepki gösteriyor” yorumları yapıldı.

Deniz Ayhan / Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları