loading
close
SON DAKİKALAR

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni gelişme

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni gelişme
Tarih: 08.12.2021 - 11:06
Kategori: Dünya

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katil zanlılarından biri, Fransa'da yakalandı.

Fransız basınında çıkan haberlere göre Suudi Arabistanlı Halit Aedh El-Otaibi, Salı günü Paris'teki Charles-de-Gaulle Havalimanı'nda gözaltına alındı.

El-Otaibi, Türkiye tarafından aranan 20 kişiden biriydi.

Reuters haber ajansına konuşan bir polis yetkilisi, El-Otaibi'nin 2019 yılında Türkiye tarafından çıkarılan yakalama talebi ile gözaltına alındığını söyledi.

Ajans, Fransız savcıların, suçlu iadesi sürecini ile ilgili değerlendirmeleri başlatacağını da belirtiyor.

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, yakalama ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Fransa'nın yargılama yapmasını ya da yapacak bir ülkeye iade etmesini" istedi.

BBC'nin diplomasi muhabiri Frank Gardner, yakalamanın Suudi Arabistan için "kötü haber" olduğunu, Türkiye'ye iade edilmesi halinde iki ülke arasında diplomatik sıkıntı yaratma olasılığı olduğunu değerlendirdi.

RTL radyosuna göre 33 yaşındaki eski kraliyet koruması kendi pasaportuyla seyahat ederken gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Suudi hükümetini eleştiren Kaşıkçı, Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülmüştü.

Suudi Arabistan cinayetin, yetkililerden bağımsız hareket eden bir klik tarafından işlendiğini öne sürerken Türk yetkililer, cinayet emrinin Suudi hükümetinin tepesinden geldiğini savunuyordu.

Kaşıkçı'nın cinayet zanlılarından birinin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmesinden iki gün sonra yakalanması da ayrıca dikkat çekici.

Kaşıkçı'nın cesedi hiçbir zaman bulunamadı.

 

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları