loading
close
SON DAKİKALAR

Cemal Kaşıkçı davasına ABD istihbarat raporunun eklenmesi talebi reddedildi

Cemal Kaşıkçı davasına ABD istihbarat raporunun eklenmesi talebi reddedildi
Tarih: 04.03.2021 - 14:50
Kategori: Dünya

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Krallığı Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine dair davada 3'üncü duruşma görüldü. ABD'nin cinayete dair hazırladığı raporun davaya eklenmesi talebi redddedildi.

Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı katlettikleri iddiasıyla 26 Suudi sanığın gıyabında yargılandığı duruşmaya devam edildi.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in avukatı Ali Ceylan, geçtiğimiz günlerde açıklanan Amerikan İstihbarat raporunun dosyaya getirilmesi ve dosyada bahsi geçen farklı isimler hakkında ihbarda bulunulmasını talep etti. Mahkeme, dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle bu talebi reddetti. Duruşma 8 Temmuz'a ertelendi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, 20 firari sanığın CMK'den atanan avukatları ile müşteki Hatice Cengiz avukatıyla birlikte katıldı. Hatice Cengiz, duruşma çıkışında avukatlarıyla açıklama yaptı. Cengiz, "Tanıklar dinlendi. Biz, yeni açıklanan rapor kapsamında ortaya çıkan yeni delillerin de davaya eklenmesi talebimizi mahkemeye ilettik. Bundan sonraki süreci avukatlarla beraber takip edeceğiz. Son yayınlanan rapor doğrudan veliahta bir sorumluluk yüklüyor" dedi. 

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları