loading
close
SON DAKİKALAR

Cemevi Eylemcilerine Saldırı

Cemevi Eylemcilerine Saldırı
Tarih: 11.02.2012 - 19:13
Kategori: Gündem

Gazi’de başına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti. Mağdurlar gözaltına alındı

Gazi Mahallesi’ndeki Yenikent Cemevi’nin yıkımına karşı eylem yapan Alevi örgütleri temsilcilerine ve Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) üyelerine düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi başına isabet eden üç kurşunla ağır yaralandı. Gazi Polis Karakolu’na beş dakika mesafede gerçekleştirilen saldırılara hiçbir polis müdahale etmezken olayın mağduru, yaralı 3 kişi gözaltına alındı.

İlk saldırı, 29 Ocak Pazar günü, sabah saatlerinde, cemevinin yıkımına karşı yapılan eylem sırasında gerçekleşti. Saldırgan grup, eyleme katılan bir kişiyi darp etti ve olaya müdahale eden DHF üyelerine saldırdı. Saldırıyı protesto için aynı gün akşam saat 19.00’da Gazi Demokratik Haklar Derneği’nden, Gazi Cemevi’ne yürüyüş düzenlendi. Saldırgan grup, cemevi yakınlarında toplanan eylemcilere, bulundukları kahvenin içinden ateş açtı. Bu saldırıda da bir eylemci ve DHF üyesi bıçaklandı. Yaralılar yakındaki hastaneye kaldırıldıkten yaklaşık 20 dakika sonra da hastane önünde bekleyenlere silah sıkıldı. Battal Tepeli kafasına isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tepeli’nin beyin ölümünün gerçekleştiği ifade edildi.


‘Polis göz yumdu’

Saldırıyı ‘Nalburlar çetesi’ olarak bilinen haraç çetesinin düzenlediği ifade edildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi gören Güven Göçer, Volkan Can ile refakatçi Zuhal Güven’i gözaltına aldı. Mağdur gençlerin perşembe günü adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Göçer’in avukatı Meral Hanbayat, “Gazi halkı ve polis tarafından bilinen saldırının faillerinin ise gözaltına alındıklarına dair resmi bilgi bulunmuyor. Aynı gün üç defa insanların üzerine kurşun yağdırıyorlar. Polis göz yumuyor. Her yerde MOBESE varken son olay Yaşam Tıp Merkezi’nin önünde gerçekleşmesine karşın, saldırganlara hiçbir işlem yapılmazken yaralanan mağdurlar gözaltında” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları