loading
close
SON DAKİKALAR

Cervantes'in son kazananı

Cervantes'in son kazananı
Tarih: 02.12.2012 - 09:08
Kategori: Kültür & Sanat

'Cervantes' ödülünü bu yıl, İspanyol şair ve yazar Jose Manuel Caballero Bonald kazandı...

İSPANYOL edebiyatının en prestijli ödülü ‘Cervantes’i, bu yıl, İspanyol şair ve yazar Jose Manuel Caballero Bonald kazandı.

İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose İgnacio Wert, 2010 yılı Cervantes ödülünü kazanan yazar Ana Maria Matute ile düzenlediği basın toplantısında, bu yılın kazananı olarak Bonald’ı açıkladı. 

Jüri Başkanı Dario Villanueva’nın, “dil kullanımında bir usta, tarih yaratıcısı ve masalcı” diye tanımladığı Bonald’a, bu zamana kadar “İspanyol edebiyatına kattığı zenginlikten” dolayı teşekkür edildi. 

İlk olarak 1976 yılında verilen ve “İspanyolca konuşan ülkelerin Nobel ödülü” yakıştırması yapılan Ulusal ve uluslararası birçok edebiyat ödülü alan 86 yaşındaki Bonald’ın, çok sayıda önemli eseri bulunuyor. 

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları