loading
close
SON DAKİKALAR

Çetin Soysal'dan Gezi Parkı Açıklaması

Çetin Soysal'dan Gezi Parkı Açıklaması
Tarih: 13.06.2013 - 19:46
Kategori: Gündem

CHP PM üyesi ve 23. dönem İstanbul milletvekili Çetin Soysal 'Çünkü bu eylem gençliğin sesidir, kentlinin sesidir, halkın sesidir'

CHP PM üyesi ve 23. dönem İstanbul milletvekili Çetin Soysal ''17 gün boyunca duyarlılığım ve sorumluluğum gereği bu haklı mücadelenin yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim'' dedi ve bir basın açıklaması yaptı...

Çetin Soysal'ın baın açıklamasının tam metni; 

Kamuoyuna, 

17 gündür süren Gezi Parkı Eylemlerinde kentine, meydanına, yeşiline, ağacına, özgürlüklerine sahip çıkan bunun karşılığında polisiye önlemlerle orantısız güç ile karşı karşıya kalındığı herkes tarafından kabul edilmektedir.

17 gün boyunca duyarlılığım ve sorumluluğum gereği bu haklı mücadelenin yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim.

Tüm Türkiye, Gezi Parkı eylemlerinde birbirinden farklı siyasi anlayışların, siyasi görüşlerin uygarca, barışçıl dayanışmasına tanık oluyor ve destek veriyor. Herkes, öncelikle gençlerimiz siyasi görüş körlüğünü esas alarak önemli bir mücadele, müthiş bir dayanışma örneğini gösteriyor.

Gezi Parkı eylemlerinde, uygarca özgürlüklerini ifade etme hakkını kullanan ve yaşamı boyunca hiçbir siyasi aktiviteye katılmamış hatta oy kullanmamış yüzlerce genç ile tanıştım. Hepsini alınlarından öpüyorum

Her haklı özgürlük mücadelesinde olduğu gibi burada da demokratik talepleri için sorumlu bir yurttaşlık bilinci içerisinde kendini ifade etmeye çalışan gençlerin haklı mücadelesine gölge düşüren ve polisin müdahalesine zemin hazırlayan, 70 yaşındaki bir kadının da 11 aylık bebeğin de ve hepimizin de biber gazına ve şiddete maruz kalmasına neden olan toplumun her kesiminin haklı mücadeleye desteğini kazanan bu barışçıl hak arama eylemlerine gölge düşürdüğünden hiç kimsenin şüphesinin olmadığı ajan provokatörler vardır.

Bu büyük hak arama ve barışçıl eylemi gerçekleştiren ve direnen gençlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Demokrasi ve insan hakları mücadelesinde bedel ödeyen gençlerle bedel ödemekten kaçınmadım kaçınmayacağım sonuna kadar onları koruyarak kendimi siper ederek bundan önce nasıl demokratik hak ve özgürlükler mücadelelerinde katkı sunduysam aynı katkıyı sunmaya devam edeceğim.

Masum ve mağdur olan sadece hukuk devletini arayan yurttaşlarımızın, gençlerimizin eylemini hem polise hem protestoculara taş atarak provoke eden ajan provokatörleri engellemeliyiz. Bu gençlerin haklı eylemlerine ve taleplerine sahip çıkarak onları provokasyonlardan korumalıyız.

- Çünkü bu eylem haklıdır, 

- Çünkü bu eylem barışçıldır,

- Çünkü bu eylem demokrasi, barış ve özgürlüğe sahip çıkmaktır,

- Çünkü bu eylem gençliğin sesidir, kentlinin sesidir, halkın sesidir,

- Çünkü bu eylem masumdur, bu eylem mağdurdur,

- Çünkü bu eylem her türlü baskıya rağmen direnen gençliğin dayanışma sesidir,

- Hukuk devletini arayanların sesidir,

- Özgür ve barışçıl gençliğin sesidir.

Bu dayanışmacı onurlu mücadelede, 12 Haziran 2013 Çarşamba günü, bazı gazeteci arkadaşların da tanık olduğu emniyet görevlileriyle sohbet ve değerlendirme yaparken taş atma gerekçesiyle sert bir müdahale ile karşı karşıya kaldık. Otele sığındık, kendimizi ve etrafımızdakileri tedavi ederken dışarıda hem polise ve hem protestoculara taş atan provokatörleri tespit ettik. Tüm sözlü uyarılarımıza rağmen taş atmaya devam edilince ani bir refleksle müdahale etme gereğini hissettim. Burada amacım provokatörü pasifize etmekti. Buradaki barışçıl ve haklı mücadeleyi amacının dışın çıkarmaya çalışanlara karşı bir sorumluluk duygusu ile hareket ettim.

Herkesin gerildiği bir ortamda onlarca provokatörün iş başında olduğunu gördük. Gençlerimize bu oyunlara gelmemeleri bu haklı eylemi sabote edenlere karşı sorumluluk duygusu içinde davranarak onları pasifize etmelerini provokatörlerin de acilen tespit edilmeleri ve gerekli işlemlerin yapılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyorum.

Çetin Soysal
CHP PM Üyesi ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları