loading
close
SON DAKİKALAR

Cevat Durak: ''Gezi Parkı gençliği tüm dünyaya üye oldu''

Cevat Durak: ''Gezi Parkı gençliği tüm dünyaya üye oldu''
Tarih: 13.06.2013 - 15:17
Kategori: Yerel

Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı’nın (TUSELOG) Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı İzmir’de yapıldı...

Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı’nın (TUSELOG) Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı İzmir’de yapıldı. Hilton Oteli’nde, Ortak proje yürütecek belediyeler arasındaki protokollerin imza töreni ile başlayan toplantıya Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “Gezi Parkı” mesajı damgasını vurdu. Geleceğe damga vuracak her projeye imza atacaklarını belirten Başkan Durak, Gezi Parkı eylemlerinin kahramanı gençlere vurgu yaparak, “Bizler de, o gençler gibi, kentimizi, geleceğimizi korumak ve dünyaya hoş bir seda bırakmak zorundayız” dedi.

İzmir Hilton Oteli’nde 11-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen TUSELOG (Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı)- Belediye Ortaklıkları Başlangıç Toplantısı’nın ilk gününde, farklı projelerde, İsveçli belediyelerle işbirliği yapacak olan Türk belediyeler arasında protokoller imzalandı. Program çerçevesinde, enerji verimliliği konusunda projeler üretecek belediye modülünde, Karşıyaka Belediyesi, Bornova, Büyükçekmece ve Zeytinburnu Belediyeleri ile birlikte, İsveç’in Umea kentiyle bir protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, beklentilerinin, yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar atacak projelerin hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayarak, “Biz önemli ölçüde çalışmalara başladık. Covenant Of Mayors’a üye olan ilk Türk belediyesi olarak, karbon salımını binde 35 düzeyine indirme taahhüdünde bulunduk. Enerji tüketimi envanter çalışması, Güneş Tarlası gibi projelerin etütlerini yaparken, Avrupa’da da böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere ve destek olan uluslararası kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bu işbirliğinin önemine de vurgu yapan Başkan Durak, “Geleceğimize, çocuklarımıza bırakacağımız temiz havaya, doğal yaşama ihtiyacımız var. Bugün, gençliğimizin, Gezi Parkı’nda yeşilin korunması için, dünyaya örnek olacak bir eylemi var. Bizler de o gençlerimiz gibi, kentimizi, geleceğimizi, korumak ve dünyaya hoş bir seda bırakmak zorundayız. Onun için de temiz enerjiye ihtiyacımız var. Geleceğe damga vuracak her projeye imza atacağımızı bir kez daha belirtmek isterim” diye de ekledi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları