loading
close
SON DAKİKALAR

Çevik Kuvvet'e "Gezi" teşekkürü

Çevik Kuvvet'e "Gezi" teşekkürü
Tarih: 16.10.2013 - 18:49
Kategori: Gündem

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde personelle bayramlaştı...

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, çevik kuvvet polislerine "Çevik Kuvvet'in ne kadar olmazsa olmaz bir birim ve güç olduğunu son dönemde bütün Türkiye'de ama özellikle İstanbul'da altını çizerek gösterdiniz. Rejimin bekçisi olduğunuzu bir kez daha altını çizerek gösterdiniz" diye seslendi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde personelle bayramlaştı.

Tören mangasını selamladıktan sonra yemekhanede çevik kuvvet polisleriyle bir araya gelen Mutlu ve Çapkın, personelin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Burada yemek öncesi konuşan Mutlu, çevik kuvvetle birlikte bütün emniyet teşkilatının İstanbul'un rahat ve huzuru için 24 saat görev başında olduğunu belirterek, bayramda görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

İstanbulluların bayram tatili dolayısıyla şehri terk ettiğini veya şehrin farklı yerlerinde gezmeye çıktığını ancak güvenlik güçlerinin görevi başında olduğunu dile getiren Mutlu, emniyet teşkilatı mensuplarının mesaisini 24 saat esasına göre değil, canı ve kanı pahasına yaptığını söyledi.

Mutlu, gururlarının millete hizmet etmekten geçtiğini kaydederek, rehberlerinin her zaman "Devletin kendilerine verdiği hukuk nizamı içerisinde kullanacakları yetkiler ve kanundan aldıkları güç" olduğunu aktardı.

Vali Mutlu, "Emniyetin gücü kanundan geliyor. Sizler kanun ordususunuz. Tek isteğimiz, görevini yaparken çok dikkatli, hassas ve her türlü özeni göstermesi. Bundan sonra da üstün başarılar diliyorum. Huzur ve güvenlik İstanbul'un en çok ihtiyacı olan şeylerdir. Bu canı ve kanı pahası sürdürülen mesai nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Atamalarda farklı bir yol izlenecek"

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, emniyet teşkilatı içerisinde çevik kuvvetin büyük önem arz ettiğini belirterek, "Çevik kuvvetin ne kadar olmazsa olmaz bir birim ve güç olduğunu son dönemde bütün Türkiye'de ama özellikle İstanbul'da siz altını çizerek gösterdiniz. Rejimin bekçisi olduğunuzu bir kez daha altını çizerek gösterdiniz. Bu üstün gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Çevik kuvvet mensuplarının son yaşanan süreçte katlandıkları güçlükler nedeniyle çalışmalarında biraz farklılıklar sağlamak istediklerini anlatan Çapkın, şu anda 1000 civarında polisin çevik kuvvette çalıştığını hatırlattı.

Çevik kuvvet personelinin daha sonra karakollarda görevlendirildiğini belirten Çapkın, ancak bu yıl amirlerinin kendilerine verdiği performanslara göre sivil veya daha farklı şubelere gönderilebileceklerini dile getirdi.

5 yıldızlı Çevik Kuvvet Kompleksi

İlgili birim müdürleri, amirleri, müdür yardımcıları ile çevik kuvvet mensuplarının daha fazla çalışması, eğitim görmesi ve daha iyi vakit geçirmesi için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Çapkın, şöyle devam etti:

"Başta Sayın Başbakanımız ve valimiz olmak üzere, bu şartları daha iyileştirme çabası içerisindeyiz. Bu doğrultuda Metris'te 220 dönümlük bir yer var, orada şu anda sayın Başbakanımızın talimatıyla planlanıyor, 20 bin kişilik Çevik Kuvvet Kompleksi yapacağız. Bunu, 5 yıldızlı otel gibi düşünün. Kısacası çalışma hayatınızın dışında orası çekim ve cazibe merkezi olacak şekilde planlanıyor. Ayrıca buradaki sıkışıklığı gidermek için karşıda bir yer var
orasıyla ilgili prosedürler sürüyor. Maltepe'de de ayrıca bir yer var. Orayla ilgili de inşaat girişimleri sürüyor. Bunların hepsi daha iyi şartlarda eğitim görmek, çalışabilmek için. Bunlar sizin gösterdiğiniz gayretler karşısında çok şeyler değil. Siz tüm Türkiye'ye çevik kuvvet biriminin ne olduğunu, ne kadar olmazsa olmaz olduğunu gösterdiniz."

Çapkın, PEKOM'da polis aileleriyle bir araya geldi

Emniyet Müdürü Çapkın, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki yemeğin ardından Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'ne (PEKOM) geçti.

Eşi Nurten Çapkın ile polis memurları ve aileleriyle tek tek bayramlaşan Çapkın, daha sonra verilen kokteylde alandakilerle sohbet etti.

Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın da bayramlaşmanın ardından çocuklara hediye dağıttı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları