Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı ve göl uzmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölü'nün tabandan bağlı olduğu Beyşehir Gölü'nün yüzeyinde son 20 yılda 112 kilometrekare su kaybı yaşandığını ve ortalama derinliğin 26 metreden 5,5 metreye düştüğünü açıkladı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kirlettik, rezil ettik” dediği doğa harikası Rize Ayder Yaylası için 31 milyon 605 bin TL harcanacak.
Bursa Yenişehir’de Meyra Madencilik tarafından yakında faaliyete geçmesi planlanan kurşun çinko bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajının durdurulması için köylüler eylem yaptı.
TÜİK, Termik Santral Su, Atıksu ve Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarını yayınladı.
Türkiye’de son dönemde çevreye etkileri bakımından birçok proje tartışma konusu. Verilere göre 'Çevresel Etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' kararları 'ÇED olumlu' kararlarının yedi katı seviyesinde.
Silahtarağa atıksu arıtma tesisi, İstanbul'da su tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Çevre Mühendisleri Odası'na göre İstanbul'da nüfusun yoğun olduğu 21 ilçenin atıksuyu hiçbir arıtma olmadan denize boşaltılıyor.
Kanadalı Alamos Gold şirketinin, Çanakkale'nin merkeze bağlı Kirazlı Köyü yakınlarındaki altın ve gümüş madeni projesi kapsamında on binlerce ağaç kesildi. Aylarca bölgeden ayrılmayan vatandaşlar çevre faciasını gündemde tuttu. Maden arama lisansı sona eren Kanadalı firma lisans alamadı.
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 2 ev boşaltıldı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması sürüyor.
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ü yok ettiler! İsmi açıklanmayan bir vatandaş "Burada define var" diye Gümüşhane Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurdu. İzin verilen defineci kepçeyle gölün dibini kazdı. Yapılan tahribat uzmanları çileden çıkardı.
Doğa harikası Sapanca’da hayata geçirilecek “Teleferik Projesi”ne karşı bölge sakinlerinin mücadelesi sürüyor.
Oltan Köleoğlu Enerji Şirketi (OKE) tarafından Samsun Çarşamba’ya yapılmak istenen Biyokütle Enerji Santralı (BES) için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, “hukuka aykırı” işlem tanımı yaparken Çarşamba Ovası’na santralın yapımının telafisi imkansız sonuçlar doğuracağına” vurgu yaptı.
Kaz Dağları'ndaki madencilik faaliyetlerinde yaklaşık 200 bin ağaç kesen Doğu Biga Madencilik şirketi, Geleceğe Nefes kampanyası için 2 bin 500 fidan diktiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Kaz Dağları ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum, binlerce ağaç kesen maden şirketinin ruhsatıyla ilgili süreci durduklarını söyledi.
Uzmanlar İstanbul'un bazı illerinde hava kirliliğinin arttığını ve tehlikeye neden olduğunu açıkladı. Özellikle Alibeyköy’de açık havada bisiklet sürmek, yürüyüş ve piknik yapmak sağlıksız olarak değerlendiriliyor.
Uzmanlar, maden çalışmaya başlarsa su kaynaklarının kirleneceğini ve en önemlisi Murat Dağı diye bir yerin kalmayacağını söylüyor.
11 Kasım’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında 11 milyon ağaç dikilecek.
Kanadalı Alamos Gold şirketinin Kaz Dağları’ndaki ikinci altın madeni projesi, firmanın ÇED raporunu 12 aylık süre içinde sunamamasından dolayı iptal edildi.
Bakanlık Kaz Dağları’nda 14 bin 300 ağaç kesildiğini söylemişti, ÇED’de 45 bin 650 olarak belirtilmişti. Türkiye Ormancılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı, eski Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Salih Sönmezışık, 347 bin 815 adet ağacın kesildiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) parçalanmasına yeni proje ve yapılarla devam ediliyor. Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığı, AOÇ’ye yapılması planlanan yeni bir proje için hazırlıklara başladı.
İstanbul'un artan su ihtiyacını karşılamak için Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde inşa edilecek Sungurlu Barajı'yla ilgili yeni gelişme... Danıştay'ın reddi sonrası ikinci kez hazırlanan ÇED raporu kabul edilirse 34 bin 500 ağaç kesilecek!
Kazdağları’ndaki altın madeni projesine ilişkin bir rapor hazırlayan Jeoloji Mühendisleri Odası bölgedeki yeraltı ve yüzey sularının tehlikede olduğunu söyledi.