loading
close
SON DAKİKALAR

Cezaevlerinde tahliyeler başladı

Cezaevlerinde tahliyeler başladı
Tarih: 01.02.2013 - 11:31
Kategori: Gündem

15 bin hükümlü ve yaklaşık 400 ağır hasta olan mahkumları ilgilendiren tahliye işlemleri bugün başladı...

Düzenleme kapsamında Metris Cezaevi’ndeki mahkumların bir kısmı bugün tahliye oldu. Ağır hasta olan mahkumlar cezaevine ait ambulans araçlarıyla tahliye işlemlerinin ardından evlerine bırakıldı. Bazı mahkumlar ise özel araçlarıyla cezaevinden ayrıldı.

3 yıldır mahkum olduğunu ve bugün düzenleme kapsamında tahliye olduğunu söyleyen Avni Sarı, sevinç gözyaşı döktü. Cezaevinden çıktığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarı, “3 yıldır felç olarak cezaevinde yatıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ’nden Allah razı olsun. Tahliye haberini duyunca en çok 3. sınıfa giden kızıma kavuşacağım için çok mutlu oldum. Dünyalar bizim oldu. İçerdekileri de Allah kurtarsın" dedi.

“AİLEMİN TAHLİYE OLDUĞUMDAN HABERİ YOK"

Düzenlemeden faydalanan bir başka mahkum ise, “Evime kavuşuyorum. 5 yıldır cezaevindeyim. Tahliye haberini duyunca dünyalar benim oldu. Evdekilerin tahliye olduğumdan haberleri yok. Onlar için sürpriz olacak" diye konuştu.

Söz konusu düzenleme kapsamında Metris Cezaevi’nde bugün 13 mahkumun tahliye edildiği, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapor doğrultusunda tahliyelerin yarın da devam edeceği öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları