loading
close
SON DAKİKALAR

Cezayir'de katliam gibi kurtarma operasyonu

Cezayir'de katliam gibi kurtarma operasyonu
Tarih: 17.01.2013 - 19:03
Kategori: Dünya

Cezayir'de 41 kişinin rehin alındığı gaz istasyonuna düzenlenen hava operasyonunda 34 rehine ve 15 militan öldü...

El Kaide bağlantı militanların bir doğalgaz tesisinde alıkoyduğu rehinelerin kurtarılması için yapılan hava operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı.

Moritanya haber ajansı ANI'nin bildirdiğine göre, Cezayir ordusu tarafından tesise yapılan hava saldırısında 34 rehine ve 15 militan öldü.

Ajansın haber kaynağı, tesisteki militanlardan biri olarak açıklandı.

İngiliz BP ve Norveçli Statoil şirketlerince işletilen doğalgaz tesisinde tutulan 41 rehine arasında ABD, Fransa, İngiltere, İrlanda, Norveç, Japonya, Malezya ve Cezayir vatandaşlarının bulunduğu belirtilmişti.


FRANSA'NIN MALİ OPERASYONUNA MİSİLLEME


Sahara Çölü'ndeki tesisi hedef alan saldırıyı, Cezayirli Muhtar Bilmuhtar’ın lideri olduğu Maskeli Tugay grubu üstlenmişti. Bu gruba bağlı Kanıyla İmza Atanlar ekibi tarafından yapılan açıklamada, Mali’deki saldırganlığa son verilmesi istenmişti.

Moritanya’daki bir siteye konuşan militanlar, saldırıyı Fransa’nın Mali’ye düzenlediği operasyona misilleme olarak gerçekleştirdiklerini söylemişti. Militanlar, Cezayirli yetkililerden 20 araç talep ettiği ve sınırı güvenle geçerek Mali’ye girmelerine izin verilmemesi durumunda rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulunmuşlardı. Ancak Cezayirli yetkililer bu talebi reddetmişti.


hurriyet.com.tr

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları