loading
close
SON DAKİKALAR

ÇGD: Uğur Mumcu gazeteciliği ölümsüzdür!

ÇGD: Uğur Mumcu gazeteciliği ölümsüzdür!
Tarih: 24.01.2018 - 10:06
Kategori: Medya

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Uğur Mumcu'nun katledilişinin 25. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ÇGD'nin Uğur Mumcu'nun cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada "Cinayetini işlediği iddiasıyla tatbikat yaptırılan, sonra “bunlar değilmiş" denilen sanıklara cezalar verildi. Bu süreçte mahkemelerden çıkan tek karar; Mumcu’nun paramparça olmuş arabasının enkazının ailesine iadesiydi. Aslında o enkaz, yargının, söz verip çözemeyenlerin, söz verip adım atmaktan çekinen iktidarların enkazıdır." denildi. 

 Uğur Mumcu gazeteciliğinin ölümsüz olduğunu belirten ÇGD "Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız. Üyemiz de olan Uğur Mumcu’yu özlem ve saygı ile anıyoruz temsil ettiği meslek değerlerini savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin yaptığı açıklama şöyle: 

"Uğur Mumcu, sadece gerçekleri yazdığı, sadece ve sadece gazetecilik yaptığı için katledildi. Peki gerçeklerden rahatsız olan kimlerdi? Bu sorunun yanıtı 25 yıldır bu cinayeti aydınlatmayan güçlerdir. 25 yılda her şey değişti, iktidarlar, hakimler, mahkemeler, yasalar, insanlar, bakanlar, milletvekilleri. Koca bir 25 yıl geçti değişmeyen tek şey “adalet beklentisi” oldu. 25 yıl önce doğan “Umut” isimli yüzlerce, binlerce çocuk bugün 25 yaşına geldi. Ancak 25 yılda kimse “o tuğlayı” çekemedi, belki de duvar kendi üzerine yıkılacağı için çekmek istemedi.

Uğur Mumcu cinayetini işlediği iddiasıyla tatbikat yaptırılan, sonra “bunlar değilmiş" denilen sanıklara cezalar verildi. Bu süreçte mahkemelerden çıkan tek karar; Mumcu’nun paramparça olmuş arabasının enkazının ailesine iadesiydi. Aslında o enkaz, yargının, söz verip çözemeyenlerin, söz verip adım atmaktan çekinen iktidarların enkazıdır. Cinayetin çözülmemesi, Türkiye'de hala o “kudretli” çekinilen güçlerin orada bir yerde bütün güçleriyle var olduklarının kanıtıdır. Üzülerek söylüyoruz ki; halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için bugün de o tuğlalar halka duvar örmeye devam ediyor. O tuğlalar ne kadar güçlü duvar örerse örsün, halkın haber alma hakkı engellenemeyecek ve o duvarlar yıkılacaktır. Bugün gazetecilerin tutuklama, gözaltı, sansür, baskı ile karşılaştıklarında dillerinde gazetecilik ilkelerinden sonra Uğur Mumcu’nun adını anması boşuna değildir. 

Uğur Mumcu da Uğur Mumcu gazeteciliği de ölümsüzdür. Mesleğimize yönelik saldırıları, Uğur Mumcu gibi inadına gazetecilik yaparak aşacağız. Üyemiz de olan Uğur Mumcu’yu özlem ve saygı ile anıyoruz temsil ettiği meslek değerlerini savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları