loading
close
SON DAKİKALAR

Chavez için geç kalındı

Chavez için geç kalındı
Tarih: 14.03.2013 - 17:56
Kategori: Dünya

Hugo Chavez'in, Sovyet önderi Lenin gibi kalıcı mumya haline getirilmesi için Rusya ve Almanya'dan uzmanlardan yardım istedi ama sonuç alamadı...

Venezüella’nın geçtiğimiz ay ölen lideri Hugo Chavez’in, Sovyet devriminin önderi Vladimir İliç Lenin gibi kalıcı mumya haline getirilmesinin artık çok zor olduğu bildirildi.

Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu’nun haberine göre, Chavez’in mumyalanması için Venezüella’ya davet edilen Rus uzmanlar, fazla zaman kaybedildiği için Chavez’in cansız bedeninin mevcut şartlarda kalıcı bir mumya haline getirilmesinin imkansız olduğu tespitinde bulundu.

Moskova’da Lenin mumyasının bakımını yapan teknisyenler ise “zaman aşımı olmuş” faktörüne şu izahatı getirdi:

“Bir kişinin ölmesinden sonra bedenindeki kanının pıhtılaşmasına izin verilmeden hemen boşaltılması ve yerine morfolin adını verdiğimiz balzamik sıvı enjekte edilmesi gerekiyor. Ancak taze bir cesette bu sıvı kanın yerini alarak tüm dokulara nüfuz edebiliyor. Chavez olayında anlaşılan bu husus dikkate alınmamış. Bedeni mumyalaştırılsa bile kısa bir süre sonra değişik bölgelerde çürümeler başlayacaktır”

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun internet sitesinde yer alan habere göre de Venezüella Devlet Başkanı vekili Nicolas Maduro “Rusya ve Almanya’dan davet edilen uzmanlar bu sürece daha önce başlanmış olması gerektiğinden, mumyalanmanın çok zor olacağını bildirdiler” dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları