loading
close
SON DAKİKALAR

Chomsky Gazze'de

Chomsky Gazze'de
Tarih: 20.10.2012 - 16:11
Kategori: Dünya

Düşünür ve dil bilimci Noam Chomsky Gazze'ye giderek Filistin İslam Üniversitesi'nin düzenlediği bir konferansa katıldı...

GAZZE - ABD 'li ünlü muhalif düşünür ve dil bilimci Noam Chomsky, Filistin İslam Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Uygulamalı Dilbilim ve Edebiyat Konferansı'na katıldı. Akademisyenlerden oluşan bir heyetle Gazze'ye gelen Chomsky, Mısır tarafındaki Refah sınır kapısından dün Gazze'ye giriş yaptı. Basına yaptığı açıklamada, Filistin halkıyla hep dayanışma içinde olduğunu belirten Chomsky, “Gazze'ye ilişkin çok şey duydum ve burayı görmek istiyorum” dedi.


Filistin İslam Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal el-Hudari, “Chomsky'nin ziyareti Filistin halkının onurlu direnişine güç veren, özgür dünyanın Gazze ablukasına karşı çıktığını gösteren büyük bir destek mesajıdır" diye konuştu. "Bu mesajı dünyaya iletmek için binlerce kilometre kateden Chomsky ve beraberindekilere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Hudari, Chomsky'nin bugüne kadar Gazze'yi ziyaret eden en önemli isimler arasında olduğunu belirtti.


Chomsky'nin daha önce defalarca deniz ve kara yoluyla Gazze'ye girmeye çalıştığını ancak her seferinde engellendiğini söyleyen Hudari, ABD'li düşünürün Gazze'ye girişine imkan veren Mısır hükümetine de ayrıca teşekkür etti.


Chomsyk: Abluka bitmeli


Chomsky İslam Üniversitesi’nde bugün düzenlenen konferansta yaptığı konuşmasında ise İsrail ablukasının sona ermesi çağrısında bulundu. Chomsky, “Filistin halkının barış ve özgürlük içinde yaşamaya hakkı var” vurgusunu yaptı.
Dil, edebiyat, felsefe ve siyaset alanındaki araştırmalarıyla dünya çapında itibar sahibi olan Noam Chomsky, ABD dış politikasına eleştirel yaklaşımı ve İsrail işgaline tepkisiyle biliniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları