loading
close
SON DAKİKALAR

CHP 38. Olağan Kurultayını 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapacak

CHP 38. Olağan Kurultayını 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapacak
Tarih: 02.11.2023 - 11:36
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi 4-5 Kasım 2023 tarihinde 38. Olağan Kurultayı'nı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik" teması ile gerçekleştirecek.

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi kurultaylarında ilk gün Genel Başkan seçimi, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi yapılacak.

Kurultayda, 1200'ü il kongrelerinde belirlenmiş, 168'i ise doğal delege sınıfında yer alan toplam 1368 delege oy kullanacak.. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisi üzerine Divan Başkanlığı görevini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek.

CHP'den yapılan açıklamada;

"Türkiye'nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yılında 38. Olağan Kurultayı'na birlik, beraberlik ve dayanışma ile gidiyoruz. "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik" temalı kurultayımızda birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, Türkiye'nin umudu olmaya devam edeceğiz." denildi.

Bugüne kadar 19'u olağanüstü 56 kurultay yapan CHP'nin, 38. Olağan Kurultay'ı, 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kurultayda, 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in ve Örsan Öymen'in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları