loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Aday Adayları eğitimi devam ediyor

CHP Aday Adayları eğitimi devam ediyor
Tarih: 29.11.2013 - 19:51
Kategori: Siyaset

CHP Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları eğitimi devam ediyor...

CHP Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları eğitimi devam ediyor…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı başkanlığında yürütülen Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimleri’nde sona yaklaşılıyor. Bu hafta Ankara’da yapılacak eğitimlere, Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinden aday adayları katılacak.

Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Ankara’da, 30 Kasım – 01 Aralık’ta açılış konuşmasını yapacağı eğitimlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sarı açıklamasında şöyle dedi:

“YYAAE çalışmalarında sona doğru yaklaşılırken, İstanbul dışında bütün illerdeki aday adayları, eğitimlerini almak üzere Ankara’ya gelecek. Ankara’da bu hafta, biri büyükşehirler diğeri büyükşehir olmayan iller için olmak üzere iki farklı eğitim programı sürdürülecek. 30 Kasım – 01 Aralık’ta büyükşehirler için yapılacak eğitimde, toplam 150 katılımcı hazır bulunacak. Bunun yanında; 01 Aralık’ta diğer iller için hazırlanan programa, Türkiye’nin her bölgesinden yaklaşık 250 aday adayı katılacak.

Böylelikle bu hafta, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi aday adayı parti üyeleri ile üye olmayan yurttaşlarımız ve muhtar adayı olan yaklaşık 400 katılımcı önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere hazırlanacak.

İki farklı program halinde Ankara’da sürdürülecek olan eğitim çalışmalarında katılımcılar, Etkili İletişim Becerileri, Halkla İlişkiler ve Propaganda derslerinin yanında; Sosyal Demokrasi ve Yerel Yönetimler, Yeni Büyükşehir Yasası, Kentsel Dönüşüm, Muhtarlık gibi yerel yönetimlerle ilgili teorik dersler alacak ve tartışma – değerlendirme bölümüyle birlikte programı tamamlayacak.

Yerel Yönetim Seçimi Aday Adaylarına yönelik hazırlanan bu eğitim programında, yerel yönetim konusunda deneyim sahibi, uygulamanın içinden gelen ve akademik kadrolardan oluşturulan eğitmen grupları ders verecek. Ayrıca, eğitim organizasyonlarında parti eğitmenleri de görev alacak.

Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimi, Genel Merkez’in belirlediği takvim doğrultusunda, Büyükşehirler için iki, diğer iller için bir günlük program halinde uygulanmaya devam edecek. Bu programlara katılım için başvurular, internet aracılığıyla CHP Web Sayfası üzerinden sürüyor.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları