loading
close
SON DAKİKALAR

CHP 'AKP ile görüş farklılığımız yok '

CHP 'AKP ile görüş farklılığımız yok '
Tarih: 04.10.2011 - 20:47
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AKP ile yapılan Anayasa görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada 'görüş farklılığı' olmadığını söyledi.

Hamzaçebi yaptığı açıklamada; Uzlaşma komisyonunu şimdiden bağlayan, kısıtlayan bir açıklama doğru olmaz. AKP görüşlerini ifade etti elbette, birşeye başlayacaksanız bunun tarihi olmalı, CHP olarak bizde toplumsal beklentilere göre bunları değerlendireceğiz. AKP ile görüş farklılığımız yok, bugün bunları görüştük uzlaşma komisyonu gidişatı kendisi belirleyecektir. Kararlar nasıl alınacaktır, komisyonlar kurulacak mı? Yardımcı komisyonlar olacak mı? Vatandaşların görüşlerini alma gibi konularda uzlaşma komisyonu gidişatı kendisi belirleyecektir.

Şimdi iki siyasi partinin yapmış olduğu bu görüşmede iki siyasi partinin temsilceleri olarak Anayasa'yı şöyle yapalım, böyle yapalım diye bir çizgi çizmesi doğru değildir. İki partinin toplantısında bu görüşlerin, çalışmalara yön verecek şekilde kesinleştirilmeye çalışılması doğru olmaz öyle birşey yapılmadı, onu uzlaşma komisyonu kendisi değerlendirecektir. AKP  yetkilileri bu görüşmenin gerekçesini mektupda ortaya koymuşlardır, çoğunluk görüşüne dayanarak hiç bir siyasi parti bir Anayasa yapım işine kalkışmamalıdır, böyle bir görüş bugün ortaya konmuş değildir. Uzlaşma komisyonu kurulma konusunda iki siyasi partide görüşlerini belirtmiştir' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları