loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Antalya'daki gizli toplantıyı sordu

CHP, Antalya'daki gizli toplantıyı sordu
Tarih: 11.12.2012 - 18:25
Kategori: Siyaset

CHP'li Vahap Seçer, Suriyeli grupların yaptığı AKP iktidarının bilgisi dahilindeki toplantıyı sordu...

Suriye’yi kana bulayan guruplara AKP iktidarının bilgisi dahilinde, Antalya’da gizli toplantı yapması Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, “O toplantıyı yapanlar, ‘birlik’ için değil, Türkiye ile tarihsel kardeşlik ve akrabalık bağları olan, Suriye’yi kan gölüne çevirmek için toplandı. Hükümetimiz buna seyirci kaldı. Bu kabul edilemez” dedi. 

CHP Mersin Milletvekili Seçer, Antalya’da Suriyeli grupların yaptığı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in “Türkiye’de yapılan her toplantıdan Türk hükümetinin haberi vardır” dediği gizli toplantıyı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Seçer, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde önemli iddiaları sıraladı ve kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.

Her ölümden AKP taşeron politikaları sorumlu

Hazırladığı önerge hakkında bir açıklama yapan Seçer, beş yıldızlı otelde doğrudan; Hama’da, Humus’ta, Halep’te sokak sokak, köy köy çatışma yapan grupların önde gelenlerin katıldığını vurguladı. Seçer şöyle dedi:

“Özgür Suriye Ordusu denilen illegal oluşum egemen bir ülkenin topraklarında karargah kuruyor, toplantı yapıyor. Basında, çarşaf çarşaf yazılar çıkıyor. Suriye’deki çetelerin silahlı komutanları, kanlı bir savaşı, AKP iktidarının da izniyle, istihbarat görevlilerinin nezaretinde, organize ediyor. Hükümetten ses yok. Hükümetimiz buna seyirci kalıyor. Sadece parti sözcüsü çıkıyor ve ‘Türkiye’de yapılan her toplantıdan Türk hükümetinin haberi vardır’ diyor. O toplantıyı yapanlar, ‘birlik’ için değil, Türkiye ile tarihsel kardeşlik ve akrabalık bağları olan, Suriye’yi kan gölüne çevirmek için toplanmıştır. Bu kabul edilemez. Suriye topraklarındaki her ölümde AKP’nin taşeron politikalarının imzası vardır. Her ölümden AKP sorumludur. Bunun vebalini iktidar nasıl ödeyecektir?”

Erdoğan'a zor sorular

AKP’nin başarısız dış politikası nedeniyle Türkiye’nin adım adım savaşa sürüklendiğini vurgulayan Seçer, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle önergesinde şu soruları sordu:

"1-Sözü edilen organizasyon kim ya da kimler tarafından yapılmıştır? 

2-Toplantıya kaç Suriyeli katılmıştır? Katılanlar hangi sıfatla ve hangi tarihlerde Türkiye’ye nereden giriş yapmışlardır? 

3-Giriş yapanlar arasında Türkiye’nin “terörist” saydığı örgütle ilişkileri olduğu bilinen kişi ya da kişiler var mıdır?

4-Söz konusu otelde kaç Suriyeli “muhalif” kaç gün kalmış, otel ücreti kim ya da kimler tarafından ödenmiştir?

5-Otelde muhaliflerin toplantıları süresince telefon dinleme olasılığına karşı jammerlar da kurularak haberleşme özgürlüğünün ortadan kaldırıldığı, jandarma tarafından yığınak yapılarak güvenlik önlemi alındığı iddiası doğru mudur? Sözü edilen jammerlar otele kim tarafından getirilmiş, jandarmaya görev kim ya da kimler tarafından verilmiştir?

6-Toplantının Türk istihbaratının gözetimi altında yapıldığı iddiası doğru mudur? Toplantıya Türk veya yabancı istihbarat birimlerinden bir katılım olmuş mudur, oldu ise katılan istihbaratçı sayısı nedir?

7-Her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere sınır kapılarımızdan ve Hatay ile Adana havalimanlarından son 6 ay içinde toplam kaç yabancı şahıs Türkiye’ye giriş yapmıştır. Bu şahıslar hangi ülkelerinin vatandaşıdır?

8-Türkiye üzerinden Suriye’deki gruplara gönderilmek üzere silah ya da bir başka askeri mühimmat gönderildiği iddiaları doğru mudur? Sözü edilen çerçevede, son altı ay içinde ele geçirilen askeri mühimmat bulunmakta mıdır?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları