loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, baraj yanına yapılan sosyal tesisi sordu

CHP, baraj yanına yapılan sosyal tesisi sordu
Tarih: 05.01.2013 - 14:57
Kategori: Özel Haberler

CHP, Kadir Topbaş'a Alibeyköy baraj gölünün üstünde bulunan sosyal tesisi sordu...

CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar hazırladıkları yazılı soru önergelerinde İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordular: “Sultangazi İlçesi Alibeyköy baraj gölünün hemen üstünde bulunan piknik alanı ve sosyal tesisler kim tarafından yapılmıştır? Tesisin yapımı ile ilgili İSKİ görüşü var mıdır? Varsa nedir?” “Ümraniye'yi Üsküdar'a bağlayan Vecdi Diker Tüneli yolunun çıkışında yeni bir kavşak hizmete alınmıştır. Bu kavşak ve yolun yapılmasının amacı nedir? Bu yol ve kavşak yapıldıktan sonra pratikte nasıl bir fayda sağlamıştır?” “Mezarlıklar müdürlüğünde hizmet alımı yöntemiyle iş güvenliğinden yoksun olarak çalıştırılan bu personelin, kadroya alınması için bir düzenleme yapılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa içeriği ve aşaması nedir?
Baraj gölü çevresine yapılan sosyal tesisin yapımı ile ilgili İSKİ görüşü var mıdır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen 
Sultangazi İlçesi Alibeyköy baraj gölünün hemen üstünde bulunan piknik alanı ve sosyal tesisler kim tarafından yapılmıştır? Tesisin yapımı ile ilgili İSKİ görüşü var mıdır? Varsa nedir?

Sultangazi İlçesi Alibeyköy baraj gölünün hemen üstünde piknik alanı ve sosyal tesisler yapıldığı ve halen kullanımda olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda;

1. Anılan tesis, baraj gölü havzasının hangi bölgesinde kalmaktadır?

2. Bu tesisin baraja olan etkisi nedir? Katı-sıvı atık hususunda kirlilik oluşturmakta mıdır?

3. Tesis kim tarafından yapılmıştır?

4. Tesisin yapımı ile ilgili İSKİ görüşü var mıdır? Varsa nedir?

5. Tesisin imar planındaki durumu nedir?

6. Tesis kim tarafından işletilmektedir? Giriş ücreti var mıdır? Varsa ne kadardır? Kim tarafından nasıl belirlenmektedir?

Ümraniye'yi Üsküdar'a bağlayan Vecdi Diker Tüneli yolunun çıkışında yeni bir kavşak hizmete alınmıştır. Bu kavşak ve yolun yapılmasının amacı nedir? Bu yol ve kavşak yapıldıktan sonra pratikte nasıl bir fayda sağlamıştır?

Kısıklı Polis Karakolu'nun yanından Üsküdar'a inen bağlantı yolu ve

Ümraniye'yi Üsküdar'a bağlayan Vecdi Diker Tüneli yolunun çıkışında yeni bir kavşak hizmete alınmıştır. Bu Kapsamda;

1. Anılan kavşak, köprü ve yol projesi kim tarafından yapılmıştır? Varsa müellifi kimdir? Yapılan ödeme tutarı ne kadardır?

2. İş hangi tarihte ihale edilmiştir? İhaleye giren ilk 3 firma ve teklifleri nedir? İhalenin kaldığı firma ve nihai teklifi nedir?

3. İşin Muhammen bedeli ne kadardır? Başlama ve bitiş tarihleri nedir? Kesin hak ediş tutarı ne kadardır?

4. Bu kavşak ve yol nedeniyle yapılan herhangi bir istimlâk var mıdır? Varsa türü, miktarı ve istimlâk tutarı ile ödenen 
nihai miktar ne kadardır?

5. Bu kavşak ve yolun yapılmasının amacı nedir?

6. Bu yol ve kavşak yapıldıktan sonra pratikte nasıl bir fayda sağlamıştır?

7. Üsküdar-Ümraniye istikametinde Kısıklı parkı girişinde dal-çık geçişinin çıkışındaki şerit daralmasının giderilmesi konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa ayrıntısı ve aşaması nedir?

8. Kısıklı Polis Karakolu'nun yanından Üsküdar'a inen bağlantı köprüsünün üstünde yol kenarlarına konulan yüksekçe panellerin amacı nedir?

9. Tünelden çıkışta trafik sıkışıklığı vardır. Trafik karmaşasının önlenmesi için başka almayı düşündüğünüz önlem var mıdır? Varsa nedir?

Mezarlıklar müdürlüğünde hizmet alımı yöntemiyle iş güvenliğinden yoksun olarak çalıştırılan bu personelin, kadroya alınması için bir düzenleme yapılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa içeriği ve aşaması nedir?

Mezarlıklar müdürlüğünde görev yapan başta gasilhane çalışanları, şoför, güvenlik görevlileri ve imamlar olmak üzere çok zor şartlar altında görev yaptıkları, kadro ve iş güvencesinden yoksun mutsuz bir şekilde toplumumuza hizmet ettikleri malumlarınızdır. Bu kapsamda;

1. İstanbul’da Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı bölge müdür yardımcılıklarının görev kapsam alanları nerelerdir?

2. Mezarlıklar müdürlüğü bünyesinde görev tür ve alanlarına göre ayrı ayrı kaç personel görev yapmaktadır?

3. Bu personele normal çalışma saatleri dışında fazla mesai uygulaması var mıdır? Varsa hangi personeli 
kapsamaktadır? Son 5 yılda, yıl bazında ödenen fazla mesai saat ücreti ne kadardır?

4. Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 01.01.2005 tarihinden bu yana yıllık bazda her bir tür itibariyle satın aldığı mal ve hizmetler nelerdir? Tutarları nedir? Bunları satın aldığı kişiler kimdir? Satın alma yöntemi nedir?

5. Hizmet alımı yöntemiyle iş güvenliğinden yoksun olarak çalıştırılan bu personelin, kadroya alınması için bir düzenleme yapılması konusunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa içeriği ve aşaması nedir?

6. Mezar satın alındıktan sonra yaptırma aşamasında vatandaşlarımızdan herhangi bir ad altında alınan harç-vergi var mıdır? Varsa dayanağı ve 2012 yılındaki tarifesi nedir? 2011 ve 2012 yıllarında yapılan toplam tahsilât miktarı ne kadardır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları