loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Başakşehir'in konuğu Özcan Işıklar

CHP Başakşehir'in konuğu Özcan Işıklar
Tarih: 15.04.2013 - 16:28
Kategori: Siyaset

CHP Başakşehir ilçe örgütünün aylık olağan örgüt toplantısı 13 Nisan Cumartesi yapıldı...

CHP Başakşehir ilçe örgütünün aylık olağan örgüt toplantısı 13 Nisan Cumartesi yapıldı. Genel başkan yardımcıları, grup başkan vekilleri ve milletvekillerinin sıklıkla katıldığı toplantının bu ayki konuğu Silivri Belediye Başkanı Özcan IŞIKLAR’dı.

Sosyal Demokrat Belediyecilik

Partililer tarafından ilgiyle karşılanan Işıklar, “Sosyal Demokrat Belediyecilik” konulu bir sunum gerçekleştirdi. İşte Özcan Işıklar’ın anlatımıyla Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarının bazıları.

“Gıda Bankası” ile 3 Bin haneye düzenli olarak gıda yardımı yapılıyoruz. İhtiyaç sahiplerini rencide etmemeye, yoksulluklarını yüzlerine vurmamaya özen gösteriyoruz. 3 yıl boyunca kolilerde sadece yonca resmi vardı. Reklam yapmadık. “Kariyer İstihdam Ofisi” ile iş taleplerini değerlendirdik. Eleman sıkıntısı olan sektörleri tespit ettik. Bu alanlarda mesleki kurslar açtık. 7 Bin kişiyi işe yerleştirdik. “Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi” fizyoterapist ve psikologlarla insanlara el uzatıyor. Engelli ve yaşlılarımız nakil araçlarımızla evlerinden alınıyor, sağlık kuruluşunda muayene ve tedavileri yaptırıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. “Yerel Kalkınma Ajansı Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi”miz katma değeri yüksek tarım ürünlerinin üretimine öncülük etti. “Mahalle Evleri”mizde kadınlara yönelik kurslar düzenledik. Bugün Silivri’de doğan her bebeğin temel ihtiyaçları “hoş geldin hediyesi” adıyla hazır. Okula başlayan her çocuk sırasında bir çanta ve içinde eğitim gerekleri ve kırtasiye malzemelerini hazır bulur. 

Biz Belediyeyi Başakşehir Örgütü Gibi Çalışarak Kazandık

Bir partilinin “Silivri’de belediyeyi nasıl kazandınız, bize ne tavsiye edersiniz?” sorusu üzerine Işıklar: “İlçe başkanınız Özgür Karabat’la sık sık görüşüyorum. Çalışmalarınızı biliyoru. Bunu iltifat olsun diye söylemiyorum. Biz Belediyeyi Başakşehir Örgütü Gibi Çalışarak Kazandık” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Serdar Bayraktar’ın Kanal İstanbul Projesi ile ilgili sunumundan sonra toplantıya son verildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları