loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Başbakan'a tiyatro baskınını sordu

CHP, Başbakan'a tiyatro baskınını sordu
Tarih: 15.12.2013 - 16:18
Kategori: Siyaset

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a; Duru Tiyatrosu'na yapılan baskınla ilgili soru yöneltti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; Emre Kınay’a ait Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan Duru Tiyatrosu’nun Picasso Sahnesi ve tiyatroya ait ofise yapılan baskınla ilgili soru yöneltti.

Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, polis ve belediye zabıta ekiplerinin gözetiminde boşaltılan tiyatro ve ofisine yapılan baskınla ilgili lise bahçesindeki tiyatronun kapatılmasıyla ilgili hukuki süreç devam ederken, kaymakamlığın, dava sonucunu beklemeden tahliye tebligatını göndermesine dikkat çekti.

Tanrıkulu, Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Hukuki süreç devam ederken polis ve zabıta ekiplerine tahliye emrini kim vermiştir? Bu emrin hukuki dayanağı nedir? Duru Tiyatrosu bünyesindeki Picasso Sahnesi hangi gerekçe ile Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinden çıkartılmak isteniyordur?

Duru Tiyatrosu yöneticisi tiyatro sanatçısı Emre Kınay, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından uyarılmış mıdır? Uyarılmışsa kimler tarafından ne gerekçe ile uyarılmıştır? Emre Kınay’a üstü kapalı olarak “Türkiye’nin hiçbir yerine tiyatro yapamazsın” diyenler kimlerdir? Bu sözleri söyleyenler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Duru Tiyatrosu'nun Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinden çıkartılmasının arkasında Kadıköy Anadolu Lisesi arazisinin satılacağına dair iddialar doğru mudur? Kadıköy Anadolu Lisesi mevcut arazisinden başka bir yere taşınacak mıdır?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları