loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bayrampaşa'da sular durulmuyor

CHP Bayrampaşa'da sular durulmuyor
Tarih: 04.12.2014 - 19:54
Kategori: Yerel

Öncelikle size ulaştırılan altında Ali İbrahim Öztürk'ün imzası olan bu haber baştan aşağı kurgu ve yalan üzerine düzenlenmiştir.

Gazetenizde, 30.11.2014 tarihinde durum tespit tutanağı ve rapor olarak yer alan Bayrampaşa'nın istifa etmiş İlçe Başkanı Ali İbrahim ÖZTÜRK imzalı habere istinaden yönetim kurulumuzca basın açıklaması olarak düzenlenmiştir.

Öncelikle size ulaştırılan altında Ali İbrahim Öztürk'ün imzası olan bu haber baştan aşağı kurgu ve yalan üzerine düzenlenmiştir. Ali İbrahim ÖZTÜRK'ün söylediği gibi adaylaşma süresinde kendilerine örgütten herhangi bir talep gelmemiştir.

Ali Bey örgüt içinde tanınmayan, ilçe ile ve çalışmalarla hiç ilgisi olmayan sadece seçim zamanları sandık başına giden, tek başına bir bireydir. Eski İlçe Başkanımız Hasan MUTLU kendisinin sağlık sorunları ve iş yoğunluğu nedeniyle aday olmak istemediği, başka bir aday çıkarılması talebi ve sadece Hasan MUTLU'nun önerisi üzerine yine bizzat Hasan MUTLU'nun kendisine teklifiyle adaylaştırılmıştır.

Adaylığı süresince, kongre gününe kadar bahsettiği Hasan MUTLU'nun dershanesinden hiç çıkmamış ve yanından hiç ayrılmamıştır.

Mahallelerde Ali Bey'in adaylığına karşı oluşan olumsuzlukları gidermek ve adayı tanıtmak için Hasan MUTLU, Hasan METİN, Serdal ÖZSAN, Lütfi KADIOĞULLARI çok yoğun çalışmışlardır.

Bayrampaşa'da 2. bir oyu olmayan adayla kongre kazanılmıştır.

Yönetim Listesi oluşturulurken, listede yer almak istemeyen; Hasan METİN, Lütfi KADIOĞULLARI ve Serdal ÖZSAN'ın ikna edilmesi için Ali İbrahim ÖZTÜRK, Ali Osman BULUT ve Hasan MUTLU'dan bizzat yardım istemiş, Hasan MUTLU bu talep üzerine arkadaşlarıyla görüşmüş, ikna etmiş ve listeye girmelerini sağlamıştır. Listenin kalan bölümünde Hasan MUTLU, Ali İbrahim ÖZTÜRK, Ali Osman BULUT ve mahallelerdeki partililerimizin de görüşleri üzerine oluşturulmuştur.

Nihayetinde Kongre günü sandık başına gelen delege tanımadığı, onaylamadığı, başkanlık yapma gücünü kendilerinde görmediği Ali İbrahim ÖZTÜRK'e değil, Hasan MUTLU ve arkadaşlarına oy vermiştir.

Kongre kazanıldıktan bir gün sonra Hasan MUTLU, Hasan METİN, Serdal ÖZSAN, Ali DOĞAN, Haşim KOZAN, Ali Osman BULUT ve Ali İbrahim ÖZTÜRK'ün katılımlarıyla başkanın iradesi ve onayı ile Başkanlık, Divan ve Başkan Yardımcılıkları oluşturulmuş ve yapılan listenin fotokopileri çekilmiş, aslı Ali İbrahim ÖZÜTÜRK'de kalmak üzere fotokopileri orada bulunanlara dağıtılmıştır. (Tarih:02.11.2014)

Orada olmayan arkadaşları da Hasan MUTLU telefonla tek tek arayarak kendilerine verilen görevi bildirmiştir. 10 Kasım Pazartesi gününe kadar herhangi bir sorun oluşmamış çalışmalara devam edilmiştir.

10 Kasım Pazartesi günü Ali İbrahim ÖZTÜRK, Hasan MUTLU'nun dershanesine akşam saat 18:00'de yanında Mustafa TüRüDü, Serdal ÖZSAN, Hasan METİN ile gelmiş ve 2 KASIM'da yapılan listede değişiklik yapmak istediğini, birilerine söz verdiğini iletm'ştir. Hasan MUTLU yapılacak olan bu değişikliklerin çok olumlu karşılanmayacağını ve sıkıntılar oluşabileceğini söylemesine rağmen Başkan ısrarını sürdürmüş, bu ısrar neticesinde Hasan MUTLU kendisine yapabilecek bir şeyin olmadığını söylemiş; "siz bilirsiniz” demiş ve oradan ayrılmışlardır.

Ali İbrahim ÖZTÜRK'ün bu tavrı ve tavrının geliş kaynağı yönetim kurulunda bulunan arkadaşlar tarafından hoş karşılanmamış; Başkan, Yönetimde hiçbir karşılık bulamamış ve Yönetimle Başkan birbirinden tamamen ayrışmıştır.

Ali İbrahim ÖZTÜRK'ün tavrı ve siyaseti bilmemesi ve "Ben bilirim, Ben Başkanım, Ben yaparım” diyerek yaklaşması, Yönetim Kurulu üyelerini yok sayması teme sorunu oluşturmuştur.

İlk toplantının yapılacağı 11.11.2014 Salı günü saat 19:00'da Yönetim Kurulu üyeleri ilçeye gittiklerinde ilçede Eski Devlet Bakanımız Sayın Mehmet SEVİGEN ve beraberinde Eski ilçe Başkanları Tayyar AKAR, Kemal BÜYÜKBAYRAK, Meclis Uyesi ilhan DEMİROK ve yine Öztürk HOCAOĞLU, Ali HOCAOĞLU, Aynur HOCAOĞLU, Hasan TAŞ'ın olduğunu görmüşler ve birlikte sohbet etmişler saat 19:20 gibi toplantıya girme esnasına Kemal BÜYÜKBAYRAK'ın konuşma talebi orada bulunan Yönetim Kurulu üyeleri Hasan METİN, Serdal ÖZSAN, Lütfi KADIOĞULLARI, Mine GÜLCE, Esin BIYIKLI tarafından kabul edilmemiş bu şahsın şov yapmasına izin verilmemiştir. Bu kişi ile Yönetim Kurulu arasında kısa bir tartşma olmuştur, orada oluşan sıkıntı ya da tepki Sayın Mehmet SEVİGEN'e karşı değil yanındaki birkaç kişiye ve bu kişilerin tavırlarına karş olmuştur. Ayrıca Sn. Mehmet SEVİGEN oradaki beyanında Tayyar BEY'İ ziyaret ettiğini ve ilçede toplantı olduğunu öğrendiğini Tayyar Bey ile birlikte ilçeye ziyarete gittiğini söylemiş, İlçe Başkanı ise Mehmet Bey'in kendisinden randevu aldığını beyan etmiştir. Ortada randevu yoktur varsa da böyle bir randevudan Yönetim Kurulu ya da ilçe Örgütünün hiçbirinin haberi yoktur.

O akşam yapılan toplantıda ve ondan sonraki iki toplantıda, Başkan, Yönetim Kurulu Üyelerini tamamen yok saymış, toplantıyı terk etmiş, yönetimin verdiği önerge ve teklifleri kabul etmemiştir.

Eski İlçe Başkanları ile yapılan toplantıda İlçe Başkanları'nın tamamına yakını Yönetim Kurulu ile birlikte uyum içinde hareket etmesi gerektiğini uzlaşarak çalışmasını önermiştir.

İl Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa ATAŞ'ın da katılmış olduğu toplantıda yine İlçe Başkam agresif tavırlar sergilemiş ve ayağa kalkıp "toplantı bitmiştir” diyerek yanında bulunan İlçe Sekreteri Hasan METİN'in önündeki karar defterini hızla çekmiştir, Hasan Metin de "ne yapıyorsun diyerek karar defterine uzanmış, bu esnada Hasan METİN'in parmağı Başkanın gömleğine takılmış, Başkan hızla kendini geriye çekince Başkanın bir düğmesi kopmuştur. üzerine saldırma ya da darp söz konusu dahi değildir. Darp etti dediği Hasan METİN 62 yaşında İl Delegesi ve Kurultay Delegesidir. Uzun yıllar ilçe yönetiminde yer almış ilçede çok sevilen bir emekli öğretmen arkadaşımızdır. Bu olay Başkan ve dışardaki akıl hocaları tarafından tamamen uydurulmuş bir senaryodur.

İlçede oluşan bu sorunları çözmek adına Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Başkanı, İl Başkanlığına çağırılmıştır. Yönetim Kurulu üyeleri İl Başkanlığında hazır bulundular ve burada İlçe Başkanının gelmediği istifa dilekçesini gönderdiğini öğrendiler.

Bu durum karşısında İl Başkanımızın, Genel Sekreterimizin ve Örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın bilgileri dahilinde ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulunu olağanüstü toplayarak İlçe Başkanlığına parti üyemiz Hasan MUTLU'yu ilçe başkanı olarak seçmiştir.

Durum bundan ibarettir. Saygılarımızla...



CHP Bayrampaşa İlçe Yönetimi

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları