loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Bismil’de vatandaşın suratına ayakkabısıyla basan polisi sordu

CHP, Bismil’de vatandaşın suratına ayakkabısıyla basan polisi sordu
Tarih: 05.04.2013 - 16:15
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bismil’de vatandaşın suratına ayakkabısıyla basan polisi sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bismil’de coplanan öğrencilerin görüntüsü çekerken polis tarafından fark edilerek karakolda beyzbol sopası ve cop ile dövülen, alnına ayakkabı ile basılan vatandaşın durumunu İçişleri Bakanı’na sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bismil’de coplanan öğrencilerin görüntüsünü çekerken polis tarafından fark edilerek karakolda beyzbol sopası ve cop ile dövülen, alnına ayakkabı ile basılan vatandaşın durumunu İçişleri Bakanı’na sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bismil’deki olayı İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi haline getirerek TBMM Başkanlığı’na sundu.

Önergesinde, 3 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır Bismil Anadolu Teknik Lisesi bahçesinde kavga eden öğrenciler polis tarafından kelepçelenerek darpedildiğini belirten Oran, Bakan Güler’e şu soruları yöneltti:

“- Bu konuda bahsi geçen polis memurları tespit edilmiş midir, bakanlığınız tarafından başlatılan herhangi bir adli veya idari soruşturma bulunmakta mıdır?

“İzi çıkana kadar ayakkabımla basacağım”

- Yine kamuoyunda yer alan bilgilere göre, bazı polis memurları öğrencileri döverken cep telefonu ile olayı görüntüleyen bir vatandaş da gözaltına alınmış, gözaltında kendisi beyzbol sopası ve copla dövülmüş, bir polis memuru tarafından yere yatırılarak alnına basılmış ve şu ifadede bulunmuştur: ‘Alnında ayakkabımın izi çıkana kadar kafana basacağım.’ Bakanlığınız tarafından bahsi geçen polis memurlarının tespiti yapılmış mıdır, bu polis memurlarının sicillerinde herhangi bir adli veya idari ceza bulunmakta mıdır, bu eylemleri sebebiyle haklarında takibat başlatılmış mıdır?

- 2002 – 2012 yılları arasında yıllara göre işkence veya kötü muamele ile ilgili suçlarla kaç Emniyet mensubu için adli ve idari takibat açılmıştır, bu davaların sonucu ne olmuştur?

- 2002 – 2012 yılları arasında yıllara göre işkence ve kötü muamele ile ilgili suçlar nedeniyle hakkında takibat başlatılan emniyet mensuplarının olayı gerçekleştirdikleri şehirler nedir?”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları