loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bonzai için harekete geçti

CHP Bonzai için harekete geçti
Tarih: 09.07.2014 - 15:00
Kategori: Siyaset

CHP'li Yüceer Bonzai maddesi için Meclis araştırması açılmasını istedi...

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, insan bedenini 3 yıl gibi kısa bir sürede tüketen Bonzai’ye ulaşımın, kullanımının ve satışının önüne geçilmesi, alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Yüceer ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, madde bağımlılık yaşının 11’e kadar düştüğü uyarısı yapıldı.
Önergenin gerekçesinde, uyuşturucu kullanımının, alkol kullanımından 10 kat fazla olduğu, Türkiye’de gençlerin ve çocukların sağlığını tehdit eden Bonzai adı verilen “sentetik esrar”ın kullanımının ülkede her geçen gün yaygınlaştığı, gençler ve çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğu kaydedildi.
Bonzai’nin zararları anlatılan önergede şu ifadeler yer aldı:
“Mide bulantısı ve kusma, hipertansiyon, kalp ritmindeki dengesizlikler, böbreklerde yoğun bir tahribat yaptığı tespit edilen bu öldürücü madde, kalp krizine kadar insan hayatını ciddi oranda tehdit etmektedir. Çok tehlikeli olan bu uyuşturucu tek seferde bile ölüm riski oluşturabilmekte ve maalesef öldürmektedir. Bağımlılığı yüksek derecede olan maddeyi 3 sene kullanan kişinin organları iflas etmektedir.”
Narkotikten 3. bonzai operasyonu!Narkotikten 3. bonzai operasyonu!

“YÜZDE 62’Sİ MARMARA’DA”

2014 yılının ilk altı ayında Türkiye genelinde ele geçirilen 141 kilogram Bonzai’nin yüzde 62’sinin Marmara bölgesinde olduğunun tespit edildiği belirtilen önergede, gençleri ve çocukları ölümün kucağına iten ve kolay ulaşılabilir bir uyuşturucu olan Bonzai’nin satışının internet üzerinden bile yapıldığına dikkat çekildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları