loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bursa İl Başkanı Karaca; 'Sağlık bakanı basına ambargo uyguladı, tek kale maç oynadı'

CHP Bursa İl Başkanı Karaca; 'Sağlık bakanı basına ambargo uyguladı, tek kale maç oynadı'
Tarih: 24.10.2020 - 20:21
Kategori: Siyaset

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Bursa’daki açıklamalarını değerlendirdi; 'Pembe tablo tatmin etmedi' dedi.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık hizmetleriyle ilgili olarak çizdiği “karşılıksız çek” niteliğindeki pembe tablonun, sağlık hizmetlerine ulaşımda zorluk yaşayan Bursalıları tatmin etmediğini söyledi. Karaca, “Başta Bursa Devlet Hastanesi olmak üzere, milyonlarla kira ödenen hasta garantili Şehir Hastanesi ayakta kalsın diye kapatılan şehir içindeki tüm kamu hastanelerimizin yeniden açılmasını bir kez daha talep ediyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANI BASINA AMBARGO UYGULADI, TEK KALE MAÇ OYNADI”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “pandemi” gerekçesine sığınarak Bursa basınına ambargo uyguladığını, sadece birkaç haber ajansı muhabirini davet ederek tek taraflı açıklamalar yaptığını hatırlatan Karaca, yazılı açıklama ile Koca’nın sözlerini değerlendirdi. Karaca şöyle konuştu:

“Bugüne kadar Şehir Hastaneleri ile ilgili sorduğumuz hiçbir soruya cevap veremeyen Sağlık Bakanı, Bursa’da tek kale maç oynamayı tercih etti. Şehir hastanelerine kaç lira yıllık kira ödeniyor açıklamadı, Türkiye’deki şehir hastanelerinin bu milletin sırtına ne kadar yük olduğundan söz etmedi, tam tersine şehir hastanelerinin ne kadar başarılı olduğunu anlattı. Biz ortada şehir hastaneleri kaynaklı bir başarı öyküsü duymadık, görmedik ama şehir hastanelerine haksız paralar ödendiğine tanık olduk. Örneğin, bizim covid-19 nedeniyle tedavi gören bir il yöneticimize SGK’dan mesaj geldi, Şehir Hastanesi’ne sizin tedaviniz için 3.400 lira ödeme yapılmıştır diye. Bugüne dek kaç kişiyi covid-19 nedeniyle şehir hastanelerine gönderdiniz? Şehir hastanelerine pandemi çerçevesinde kaç lira ödediniz ve hala ödüyorsunuz? Önce bunları açıklayın! Sonra şehir hastanelerinin başarısı var mı yok mu bakalım.”

“İHALESİ YAPILDI DİYORLAR, AYLAR GEÇİYOR, HAREKET YOK”

Kapatılan Bursa Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yeniden hizmete açılması talebiyle birçok defa açıklamalar yapılarak, imza kampanyası gerçekleştirildiğini hatırlatan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Sağlık Bakanı Koca’nın “Bursa Devlet Hastanesi’nin pandemi sonrası renovasyonunu yaparak, sağlık hizmet sunumuna devam etmesini sağlayacağız. Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Karaca, “Kimsenin spekülasyon yaptığı yok. Bursa’da sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluğu dile getiriyoruz. Bursa Memleket Hastanesi Bursa için çok önemli, kapatmayın dedik, dinletemedik. Halbuki Bursa’nın sağlıkçı milletvekili Bursa Devlet hastanesi asla kapanmayacak diyordu, 2 ay sonra kapatıldı hastane, gık bile diyemedi. Böyle tutarsız bir yönetim modeli olur mu? Öyle anlaşılıyor ki, Bakan Koca en sonunda doğru yolu görmüş durumdadır. Ama söyleyemiyor kasa tamtakır diye. Adeta karşılıksız çek kesiyor. Ne zaman biteceği belli olmayan pandemi sonrasına renovasyon tarihi veriyor” diye konuştu.

“AOS DEVLET HASTANESİ DE BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR”

Bakan Koca’nın Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini ve bu hastanenin herhangi bir ödenek sorunu olmadığını ifade ettiğini hatırlatan Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ne zaman açıklama yapıp, yarıda kalmış, çürümeye terk edilmiş yatırımları eleştirsek, ihalesi yapıldı diyorlar. Acemler’de yarım kalan 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile ilgili durum da böyle. Bağışçı ailenin verdiği para bitti, inşaat yarım kaldı. Sağlık Bakanlığı parmağını oynatmıyor. Bakan Koca, yeniden ihale edildiğini ve ödenek sorunu olmadığından söz etmiş. Çok güzel bir gelişme. Madem ödenek sorunu yok, madem ihale de yapılmış, niye aylardır yaprak kımıldamıyor, o hastane inşaatı çürümeye terk edilmiş durumda? Ödenek sorunu yoksa, bu hastanenin en kısa sürede tamamlanması talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları