loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bursa İl örgütünden Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama

CHP Bursa İl örgütünden Cumhuriyet Bayramı’na coşkulu kutlama
Tarih: 30.10.2022 - 21:23
Kategori: Siyaset

CHP Bursa İl Örgütü Cumhuriyetimizin 99'ncu yılını coşkuyla kutladı. STK'ların da katılımıyla Tophane Meydanı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

İLELEBET CUMHURİYET!

CHP Bursa İl Örgütü Cumhuriyetimizin 99'ncu yılını coşkuyla kutladı. STK'ların da katılımıyla Tophane Meydanı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ve Bursalılarla birlikte büyük coşku yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bursa Şubesi, 29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şubesi, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa Temsilciliği, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği adına çelenk sunumu gerçekleştirildikten sonra kürsüye gelen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, meydandaki coşkuya dikkat çekerek, “Burada çok güzel bir tablo oluştu. Bu tablo önümüzdeki dönemin değişiminin işaret fişeği olarak görüyoruz” dedi. Seçimlerin yaklaştığına işaret eden Karaca, “Şurada kaldı 6 ay. Çok çalışacağız, yorulmayacağız. Ne zaman kendinizi yorgun hissederseniz, seçim gecesini düşünün. Seçim akşamı hepinizi buraya bekliyorum. Altıparmak’tan, Setbaşı’ndan, Kent Meydanı’ndan bayraklarımızla, marşlarımızla, Atatürk posterlerimizle akın akın buraya geleceğiz” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET, EŞİTLİK DEMEKTİR, ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR”

Karaca’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“Cumhuriyetin 99’ncu yılında ebedi liderimiz, başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurundayız. 100 yıl önce bu topraklara bir kefen biçilmeye çalışıldı. Devrin yöneticileri ihanet içindeydi Kendi saltanatlarını, kendi aile saadetleri uğruna paramparça ettirmişler, teslimiyet içindeydiler. Ancak ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen, bir çift mavi gözün sahibinin önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da parlayan kıvılcım kor alevlere döndü ve en sonunda büyük taarruz ve zaferle sonuçlandı. Anadolu’nun bu haklı isyanını hafife alıp, itibarsızlaştırmaya çalışan bir anlayış var bu ülkede. Basit bir Türk-Yunan Savaşı gibi anlatmaya çalışıyorlar. Bu savaş emperyalizme karşı verilen bir savaştır. Cumhuriyet ulusal kurtuluş savaşımızın şeref tacı olmakla birlikte, aynı zamanda yeni bir dönemin, yeni bir yaşam tarzının, sosyal ve kültürel değişimin habercisiydi. Cumhuriyet kadın devrimidir, cumhuriyet eşitliktir, cumhuriyet yıllarca toprak ağalarının, din tüccarlarının hegemonyasıyla köylüleştirilmiş, köleleştirilmiş bir toplumun özgürleştirilmesidir. Bireyin özgürleşmesidir, kadın-erkek eşitliğidir.”

“HİLE, HUKUKSUZLUK, NE YAPARLARSA YASINLAR, BİZ KAZANACAĞIZ”

“Bugün geldiğimiz tabloya baktığımızda, bu ülkenin şartları hiçbir zaman 1919’un, 1920’nin, 1921’in şartları kadar ağır değildir. Büyük Önderimiz Büyük Nutkunda bunun işareti vermiş ve ‘harici ve dahili bedhahlarımız olacaktır’ demişti. Geldiğimiz nokta odur. Günün sonuna baktığımızda 20 yıllık bu türbülans bitmek üzeredir. Ne yaparlarsa yapsınlar, yolsuzluk, hukuksuzluk, haram, hile, sonunda onlar kaybedecek, bizler kazanacağız. O günkü inançla, o günkü azimle çıkıyoruz. Bir sonraki 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılı ve büyük bir coşkuyla, cumhuriyet bürokratlarıyla, cumhuriyetin kadrolarıyla her yerden çıkacağız ve gerçek bir bayram coşkusuyla her birlikte layıkıyla Cumhuriyetimiz yüzüncü yılını kutlayacağız.”

“CUMHURİYET FABRİKALARINI SATANLAR, BUGÜN BİR FABRİKA AÇILIYOR DİYE SİYASİ MALZEME YAPIYOR”

“Bugün kentimizde bir fabrika açılıyor, eğer bu ülkeye bir çivi çakılıyorsa bize düşen hayırlı, uğurlu olsun demektir. Ancak bu ülkede yoklukta kurulmuş şeker fabrikaları vardı, kâğıt, gübre fabrikaları vardı, Merinos ve Sümerbank’ı vardı, ülkenin limanları vardı. Madencilerimiz gözünü kâr hırsı bürümüşlerin insafına terk edilmiyordu, Etibank vardı bu ülkede. Cumhuriyetin kurumlarını haraç mezat satanlar, bugün bir fabrika açılıyor, bunu bir siyasi malzemeye döndürüyorlar ama yolun sonuna gelindi, şurada kaldı 6 ay. Çok çalışacağız, yorulmayacağız. Ne zaman kendinizi yorgun hissederseniz, seçim gecesini düşünün. Seçim akşamı hepinizi buraya bekliyorum. Altıparmak’tan, Setbaşı’ndan, Kent Meydanı’ndan bayraklarımızla, marşlarımızla, Atatürk posterlerimizle akın akın buraya geleceğiz. Seçim akşamı burada buluşmak dileğiyle, hepinizin Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

Karaca’nın ardından Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve STK’lar adına Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa Temsilcisi Özkan Rona da katılımcıları selamlayan birer konuşma yaptı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları