loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, çiçekçileri ve ekmek büfelerini sordu

CHP, çiçekçileri ve ekmek büfelerini sordu
Tarih: 15.12.2012 - 18:26
Kategori: Özel Haberler

CHP'li Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar, yaygınlığıyla dikkat çeken çiçekçileri ve ekmek büfelerini gündeme getirdi...

CHP İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar hazırladıkları yazılı soru önergeleri ile İstanbul genelinde; İstanbul Halk Ekmek AŞ tarafından konulan “Ekmek Satış Büfeleri”, Kentin ana arterlerine konulan ve bu büfelerin birçoğunun hizmet vermediği sadece reklam ünitesi olarak kullanıldığı "Çiçek Durağı" isimli cam büfeler ve İETT Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde büfe yerlerinin kiraya verildiğini anımsatılarak Başkan Kadir Topbaş’a, “Büfelerin verilmesindeki kriterler nedir? Bugün itibariyle kira veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve borcu bulunan kiracı var mıdır? Her bir büfeden alacak tutarı ne kadardır? Üzerindeki reklam üniteleri kim tarafından kullanılmaktadır? Ne kadar süre ile kiralanmıştır? Aylık/yıllık kira bedeli ne kadardır? İBB dışında bağlı müdürlükler veya birimler tarafından büfe yeri kiralaması doğru mudur? Sorularını sordular.

CHP’liler İstanbul’un dört bir yanına konulan büfeleri sorguladılar: “Büfelerin verilmesindeki kriterler nedir? Üzerindeki reklam üniteleri kim tarafından kullanılmaktadır? Ne kadar süre ile kiralanmıştır?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

İstanbul genelinde İstanbul Halk Ekmek AŞ tarafından konulan “ekmek satış büfeleri” bulunmaktadır. Bu kapsamda;

1. Büfelerin verilmesindeki kriterler nedir? 

2. Bugün itibariyle kaç adet ekmek büfesi vardır? Adresleri nedir?

3. Burada satılan ürünler nedir? Fiyatları nedir?

4. Her bir büfenin 2011 ve 2012 yılı aylık mal alım tutarları ne kadardır?

5. Bugüne kadar intikal eden herhangi bir şikayet ve/veya olay var mıdır? Varsa mahiyeti nedir? Adli ve idari sonuçları nedir?

İstanbul genelinde "Çiçek Durağı" isimli cam büfeler kentin ana arterlerine konulduğu; bu büfelerin birçoğunun hizmet vermediği sadece reklam ünitesi olarak kullanıldığı tarafımızca gözlemlenmektedir. Bu kapsamda;

1. İstanbul geneline kaç adet "Çiçek Durağı büfesi” konulmuştur? Adresleri nedir? Aylık/ yıllık kira bedeli nedir? Başka yükümlülükleri var mıdır? Varsa nedir?

2. Her bir büfenin bugün itibariye satın aldığı ürün miktarı ve tutarı ne kadardır?

3. Bugün itibariyle boş bulunan büfeler hangileridir? Nedeni nedir?

4. Kiracıları tarafından bugüne kadar kira ve diğer ödemelerini yapmayan büfe var mıdır? Varsa hangileridir? Her bir büfeden alacak tutarı ne kadardır?

5. Üzerindeki reklam üniteleri kim tarafından kullanılmaktadır? Ne kadar süre ile kiralanmıştır? Aylık/yıllık kira bedeli ne kadardır?

6. Bugüne kadar intikal eden herhangi bir şikayet ve/veya olay var mıdır? Varsa mahiyeti nedir? Adli ve idari sonuçları nedir?

İETT Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul genelinde büfe yerlerinin kiraya verildiği bilinmektedir. Bu kapsamda;

1. Anılan genel müdürlük tarafından büfe yeri kiraya vermenin yasal dayanakları nedir?

2. İBB dışında bağlı müdürlükler veya birimler tarafından büfe yeri kiralaması doğru mudur?

3. 01.01.2000 tarihinden bu yana İETT Genel Müdürlüğü tarafından kiraya verilen büfe sayısı kaçtır? Adresleri nedir? 
Her birinin alanı ve kira süresi nedir? Her birinin aylık / yıllık kira tutarı ne kadardır?

4. Bugün itibariyle kira veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve borcu bulunan kiracı var mıdır? Varsa sayısı ve alacak tutarı ne kadardır?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve İstanbul İl Genel Meclisi Grubu

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları