loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nden ODTÜ Açıklaması

CHP Çorlu Gençlik Örgütü’nden ODTÜ Açıklaması
Tarih: 20.12.2012 - 20:17
Kategori: Yerel

CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı...

CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama metni şöyle;

AKP kimsenin düşüncelerini açıklamasına tahammül edemiyor. Dün ODTÜ’de AKP'nin gerici, faşist ve halk düşmanı iktidarını protesto eden öğrencilere 2500 polis, panzerlerle, özel harekatçılarla, biber gazlarıyla saldırmıştır.

Kendinden olmayanın bertaraf olduğu bir ülke yaratan AKP, öğrencilerin sorunlarını ve haykırışlarını dinlemek yerine onlara karşı ileri demokrasi(!) örneği göstererek onları susturma yoluna gitmiştir.

Son yılların en şiddetli saldırılarından biri olan bu olayla, AKP hükümetinin ve Başbakanın önümüzdeki dönemin nasıl geçeceğine dair bir sinyal verdiğini söylemek mümkündür. Dış politikadan ekonomiye kadar birçok alanda çuvallayan AKP, kendisine yönelik en ufak bir tepkiye dahi izin vermeyeceğini göstermiş oldu. ODTÜ öğrencilerine yönelik faşist saldırı da bunun son göstergesidir.

“Dün yaşanılanlar; Başbakan’ın ODTÜ’ye sokulmaması değil, AKP’nin üniversiteyi işgalidir.”

AKP'nin bilimden anladığının, Türkiye'nin en büyük ve köklü üniversitelerinden birini silah, gaz bombası ve ses bombalarıyla işgal etmek, birçok öğrenciyi yaralamak ve bir öğrenciyi ölümle burun buruna getirmek olduğu görüldü. Kısacası, Erdoğan'ın niyetinin, ülkeyi son teknoloji ürünü faşizme götürmek olduğu meydana çıktı.

Başbakanın son aylardaki sert ve saldırgan üslubunun altında yatan nedenlerden biri de, diktatörlük konusundaki arzusunun giderek bir zorunluluğa dönüşmesidir. Yani Erdoğan, “kuvvetler ayrılığı” olmazsa içine girdiği durumun hesabını vermek zorunda kalacağını biliyor. Bu nedenle, kendisine karşı çıkan tüm kesimleri şiddetle susturmaya çalışıyor.

Son olarak; AKP iktidarı ne kadar uğraşırsa uğraşsın; gençlik dün ODTÜ’de olduğu gibi asla teslim olmayacaktır. Parasız, bilimsel, laik bir eğitim için mücadelesini sürdürecektir. ODTÜ direnişi bize örnek olmuştur. Kurtuluş gününe kadar mücadelemiz devam edecektir.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları