loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Ecevit’i andı…

CHP Ecevit’i andı…
Tarih: 06.11.2013 - 11:57
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Altay, Ecevit’in emperyalizmin direktiflerine şamar attığını, afyon ve haşhaş ekimlerinde emperyalistlere kafa tuttuğunu, kendisini halka adadığını söyledi...

CHP’nin önceki Genel Başkanlarından ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Anma törenine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Sinan Aygün ve Ahmet Toptaş’ın yanı sıra partililer katıldı.

Törende, Ecevit’in kabrine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslenmiş üzerinde “TBMM CHP Grup Başkanlığı” ve “CHP Genel Merkezi” yazılı iki çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

CHP Grupbaşkanvekili Altay, burada yaptığı konuşmada, eski başbakanlardan Ecevit’in CHP’nin 3. Genel Başkanı olduğunu, halkı düşünerek kendini Türk milletine adadığını söyledi.

Ecevit’in yaptığı hizmetler için çok şey söylenebileceğini belirten Altay, “Duygusal bir eş, romantik bir şair, güçlü bir lider, dürüst bir devlet adamı’ diye özetlemek sanıyorum mümkündür” dedi.

Altay, ‘Ecevit’ dendiğinde akla Çalışma Bakanlığı’ndaki emek için verdiği mücadelenin geldiğini vurgulayarak, Ecevit’in emperyalizmin direktiflerine şamar atttığını, afyon ve haşhaş ekimlerinde emperyalistlere kafa tuttuğunu belirtti.

Altay, “Ecevit’ deyince, Kıbrıstaki soydaşlarımızın uğradığı zülüm karşısında bütün dünyanın olumsuz refleksine rağmen oraya bir barış harekatı düzenleyerek bebeklerin kanının akmasını engelleyen insan akla gelir” dedi.

Ecevit’in 81 yıllık hayatını gerçekten Türkiye halkına adadığı için ‘Halkçı Ecevit’ sıfatıyla ödüllendirildiğini, ezilenlerin umudu olduğu için ‘Karaoğlan’ sıfatını çok hak etmiş bir genel başkan olduğunu anlatan Altay, “Türkiye’de ayak basmadık ilçe, köy bırakmayarak siyasetin sahada alanda yapılacağını bize gösteren bir devlet adamıydı. Dünyada da saygın bir devlet adamıydı. Onu ölümünden bugüne hala anıyoruz, hala özlüyoruz ve ruhu şad olsun diyorum. Türk millleti Bülent Ecevit’e minnettardır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları