loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, Erdoğan'a harçları sordu

CHP, Erdoğan'a harçları sordu
Tarih: 06.09.2012 - 17:45
Kategori: Eğitim

CHP'li milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Erdoğan'a harçları sordu...

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Tayyip Erdoğan'a ikinci öğretim öğrencilerinden alınmaya devam edilecek olan harçları sordu. Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplandırılması için sunulan önerge şöyle:

''27 Ağustos 2012 tarihinde toplanan bakanlar kurulunun ardından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamaya göre; Üniversite öğrenim harçları - katkı payları birinci öğretim ve açık öğretim fakülteleri için kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı öğrenci sayısı itibarıyla 1.524.380 birinci öğretim öğrencisi ve 1.951.494 açık öğretim öğrencisi öğrenci katkı payı –harç ödemeyecek,bu katkı payları devlet tarafından ödenecektir. Ancak ikinci öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmaya devam edilecektir.Bu durum çok ciddi bir haksızlık olup,Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Bu çerçevede:

1-İkinci öğretim öğrencilerine yapılan bu haksızlığın dayanağı olan yükseköğretimde İkinci öğretimi ve koşullarını düzenleyen 3843 s.yasanın 7.maddesinde ifade edilen “ikinci öğretim isteğe bağlı ve paralıdır” düzenlemesini değiştirmeyi ve ikinci öğretim öğrencilerine yapılan bu haksızlığı gidermeyi düşünüyor musunuz?

2-Yükseköğretimde ikinci öğretimi seçen öğrencilerin genel olarak yüksek puan aldıkları ve birinci öğretimi seçebilecekleri halde çalışarak okumak zorunda olduklarından ikinci öğretimi seçtiklerini ve bu nedenle de harç desteğine en az diğer öğrenciler kadar ihtiyaçları olduğunun farkında mısınız?

3-Kredi Yurtlar Kurumunun sağladığı kredilerden faydalanıp harçlarını ödeyen öğrencilerin harçların kaldırılması nedeniyle aldıkları kredilerden vazgeçmeleri durumunda imzaladıkları senetler için bir düzenleme yapmayı hedefliyor musunuz?

4-Harçların alınmasını protesto eden ve ceza evinde bulunan öğrencilerin bu durumda serbest bırakılması için bir düzenleme yapılacak mıdır?''

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları