loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Gençlik Kolları'ndan Gezi çağrısı: ''Haydi Alanlara''

CHP Gençlik Kolları'ndan Gezi çağrısı: ''Haydi Alanlara''
Tarih: 31.05.2014 - 16:16
Kategori: Siyaset

CHP’nin Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın Başkanlığı’nda CHP Genel Merkezi’nde toplandı ve ''Haydi Alanlara'' çağrısı yaptı.

Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız “Bir kez daha altını çiziyoruz. Mesele iki ağaç meselesi değildir. Mesele cumhuriyetin değerlerine, temel hak ve özgürlüklere, demokrasiye, hukuk devletine, bağımsız yargıya sahip çıkmak, 19 milyon gencin yaşadığı sorunları ve sıkıntıları dile getirmek. Gruplaşan Türkiye’de ayrılıkları değil barışı savunabilmek ve yeni bir kent vizyonunu ortaya koyma meselesidir” dedi.

CHP Genel Merkezi bahçesinde gençlik kolları il başkanlarıyla birlikte basına açıklama yaparken, “Biz CHP Gençlik Kolları olarak kutuplaşan bir Türkiye değil, barışçıl bir Türkiye için, AKP faşizminin, AKP cuntasının, AKP’nin acımasız yaşattığı genç ölümlerin son bulması için, kadrolarımızla tüm vilayetlerde ve ilçelerde yeni Türkiye hayalini kuran tüm genç arkadaşlarımızı bu gün vereceğimiz mücadeleyle alanlara bekliyoruz, yanımıza bekliyoruz ve onlarla beraber aydınlık yarınlara doğru yürümek istiyoruz. Bu eylemlerimiz Türkiye demokratik bir ülke konuma gelene kadar sürecektir” diyen İrfan İnanç Yıldız’ın konuşması şöyle ;

“Bugün Türkiye’nin gündemi başka, bu ülkenin de gündemi başka ve Türkiye’de ne yazık ki sosyolojik ve demokratik anlamda en yüksek rakamı oluşturan ama genç işsizliğin yetişkin işsizliğinin iki katı olduğu bir ülkede yaşamak zorunda kalan 19 milyon gencin bugün 1 yıl önce tarih yazdığı önemli bir gün ve önemli bir gündem.

Bugünden itibaren 1 yıl önce 31 Mayısta İstanbul’da ve çeşitli illerde başlayan Taksim bölgesindeki yeşil alanı korumak, bu yeşil alana sahip çıkmak üzere 10-15 insanla başlayıp 77 ilde yaklaşık 5 milyon insanın katıldığı toplumsal gösterilerde, barışçıl gösterilerde demokratik hakkını sergilemek isteyen anayasanın ona verdiği en demokratik kanunu, hakkını sokakta kullanan vatandaşlarımızın ve 5 milyon vatandaşımızın onlarla beraber yüreği evde atan insanlarımızın tarih yazdığı bir gündür.

Bugün biz 1 yıl boyunca ifade ettik ve anlattık mesele iki ağaç meselesi değildir. Mesele iki ağaçla beraber yürütülen ufacık bir noktaya indirilebilecek bir siyasi konu değil. Mesele cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak. Temel hak ve özgürlükler düşünce çerçevesinde bu ülkeyi genişletmek, demokrasiye sahip çıkmak, yargıya sahip çıkmak. 19 milyon gencin yaşadığı sorunları ve sıkıntıları dile getirmek. Gruplaşan Türkiye’de ayrılıkları değil barışı savunabilmek ve yeni Türkiye tahayyüllünü ve yeni bir kent vizyonumuzu ortaya koyma meselesidir.

1 yıl önce Gezi süreci başladığında süreç siyasi partilerin üstünde bir süreçti ve Türkiye siyasetinin tarihine baktığınızda siyasi tarihin sıkışmış ve sıkışan noktaları da siyasi kurumların toplumun değil toplumun siyasi kurumları yönettiği bir halk harekataydı ve halk süreciydi.

Bu sürecin içinde tabi ki orta yaşlı, emekli, annelerimiz, babalarımız bizden yaşça büyük insanlarda vardı. Ama bu sürecin omurgasını bu ülkenin gençleri oluşturdu. Bu ülkenin gençleri tüm siyasilere ve siyasi otoritelere ve siyasi bürokratlara da şunu gösterdi; siyasetin yeni bir dile, yeni bir anlayışa, yeni bir kimliğe, genç bir revizyona ve yeni muhalefet tarzına ihtiyacı olduğunu ispat etti ve herkesin yapılmaz dediği, herkesin duvar yazılarıyla bu ülke değiştirilemez dediği bir noktada dünya gündemini kilitledi ve dünyanın gözlerini Türkiye’ye çevirdi.

1 yıl boyunca vermiş olduğumuz mücadelenin haklılığı ne yazık ki üzülerek söylüyoruz ki hala ortada. 1 yıl boyunca süren genç ölümler, genç yaralılar, gözünü kaybeden arkadaşlarımız, şehit düşen kardeşlerimiz, demokrasi ve devrim yolunda diğer genç arkadaşımın daha rahat yaşama alanı ve koşullarda hayatını devam ettirebilmesi için ölüme bilerek giden tüm genç arkadaşlarımız bugün tekrardan onları sizlerin önünde rahmetle anıyoruz ve onların mücadelesini yaşatacağımızı söylüyoruz.

Türkiye’nin gelinen bu siyasi noktasında Türkiye’de bir sıkışmışlık var. Bu sıkışmışlığı Türkiye’nin gençleri, CHP’nin gençlik kolları aşacak. Türkiye’nin önemli siyasi forumlarında da CHP Gençlik Kolları Genel Merkezinin il başkanlarıyla beraber Pazar günü gerçekleştireceği toplantılarda bir cumhurbaşkanı formülü, 19 milyon genci anlayabilen ve onların sorunlarını yaşatabilen, onların sorunlarına çözüm bulabilen bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini arkadaşlarımızla beraber rapor hazırlayıp sizlere sunacağız.

Türkiye’nin diğer siyasi forumlarında il gençlik kollarımızla birlikte Soma’da kaybettiğimiz vatandaşlarımızı, Soma’da yaşana ölümler sonucunda babasız kalan genç kardeşlerimizin acısını unutmadığımızı tekrar göstereceğiz.

Biz CHP Gençlik Kolları olarak her zaman özgürlüğün ve mücadelenin alanda ve sokakta biliyoruz. Türkiye’de yeni bir siyaset anlayışı için, Türkiye’de kadroların değişmesi için, Türkiye’nin önünün açılması ve kutuplaşan bir Türkiye değil barışçıl bir Türkiye için, AKP faşizminin, AKP cuntasının, AKP’nin acımasız yaşattığı genç ölümlerin son bulması için kadrolarımızla tüm vilayetlerde ve tüm ilçelerde inanan ve yeni Türkiye hayalini kuran tüm genç arkadaşlarımızı bu gün vereceğimiz mücadeleyle alanlara bekliyoruz, yanımıza bekliyoruz ve onlarla beraber aydınlık yarınlara doğru yürümek istiyoruz ve bizim için her gün mücadelemiz devam edecektir ve bu eylemlerimize Türkiye’de demokratik bir ülke konumu gerçekleşene kadar sürecektir”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları