loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’den RTÜK’ün TELE1 kapatma kararına tepki: 'Bağımsız gazeteciliği RTÜK mezbahanesine kurban ettirmeyeceğiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’den RTÜK’ün TELE1 kapatma kararına tepki: 'Bağımsız gazeteciliği RTÜK mezbahanesine kurban ettirmeyeceğiz'
Tarih: 12.07.2023 - 14:38
Kategori: Medya

Merdan Yanardağ’ın ifadelerinin bağlamından koparılıp tutuklanmasının ardından, RTÜK TELE1’e yayın durdurma ve idari para cezasını tebliğ etti.

Eren Erdem’den RTÜK’ün TELE1 kapatma kararına tepki: “Bağımsız gazeteciliği RTÜK mezbahanesine kurban ettirmeyeceğiz.”

Merdan Yanardağ’ın ifadelerinin bağlamından koparılıp tutuklanmasının ardından, RTÜK TELE1’e yayın durdurma ve idari para cezasını tebliğ etti. TELE1, 18 Temmuz Salı günü itibarıyla 7 gün süreyle karartılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bu kararın basına yönelik siyasi bir katliam olduğunu vurgulayarak, “Basın tarihimize bir kara leke daha çalınıyor!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin basındaki sansür uygulamalarına karşı tepkisini ortaya koyan Başkan Yardımcısı Eren Erdem, 7 günlük ekran karartma karanının TELE1’in lisansını kaybetmesine kadar gidecek bir sürecin öncüsü olduğunu ifade ederek, medyaya yönelik baskı ve sindirme politikalarının yürürlükte olduğunu vurguladı:

“CHP olarak, bu karar karşısında TELE1’in yanındayız. Bu utanç verici uygulama, özgür ve bağımsız medyanın susturulması için alınmış siyasi bir karardır. Türkiye’de basın özgürlüğü iktidar ve yandaşlarını korkutsa da, halkın haber alma hakkının önüne kimse geçemez. Cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye uygun bir özgürlük ortamının her zaman takipçisi olacağız.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları