loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar: 'Yerel Seçimler kaotik ortamı sonlandırmak için büyük imkân'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar: 'Yerel Seçimler kaotik ortamı sonlandırmak için büyük imkân'
Tarih: 12.08.2023 - 12:05
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uyar: 'Partimizi de ülkeyi de değiştirmekten geri adım atmayacağız.'

Foça Belediyesi’nin yeni sanayi sitesi yapımının temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, “Ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iddiası olan bir siyasi parti kendisini de değişime ve dönüşüme sokmaya muktedirdir. Biz partimizi de ülkeyi de değiştirmekten dönüştürmekten ama bunu da Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde yapmaktan bir adım geri atmayacağız” dedi.

Foça Belediyesi tarafından 2870 metrekarelik alanda 21 iş yerinin yer alacağı Bağarası yeni sanayi sitesinin temeli törenle atıldı.

Bağarası sanayi esnafının daha modern ve sağlıklı iş koşullarına kavuşması amacıyla gerçekleştirilen projenin temel atma törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Efe Uyar ve Bülent Kuşoğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir de katıldı.

Törende konuşma yapan CHP İşçi Sendikaları, STK ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, seçimlerden bu yana ardı arkası kesilmeyen zamlarla birlikte artan hayat pahalılığına dikkat çekti.

Uyar, “Özellikle seçimden sonra iktidarın eliyle yükselen enflasyon, ardı arkası kesilmeyen zam, her gün ağırlaşan hayat koşulları, artan hayat pahalılığının olduğu bir ortamda halkın hayatının siyasi iktidar eliyle zorlaştırıldığı bir ortamda yerel yönetimlerimizin böylesi yatırımları şehrin ve bu şehrin insanlarının hayatına dokunan hizmetleri daha da bir anlam kazanıyor” dedi.

'BU KAOTİK ORTAMI SONLANDIRMAK İÇİN ÖNÜMÜZDE BİR İMKAN VAR'

Ekonomik kriz karşısında çok zor bir süreçten geçildiğine işaret eden Uyar, şunları söyledi: “Bu zorlukları 14 Mayıs akabinde 28 Mayıs seçimlerinde sonlandırmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde çok büyük bir mücadele verdik. O mücadeleyi şimdilik nihayete erdirmedik. Fakat önümüzde bir yerel seçim süreci var. Halkın yaralarını sarmamız için iktidarın yarattığı bu kaotik ortamı bir nebze de olsa sonlandırmak için önümüzde bir büyük imkân daha var. İyi ki bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri var. İyi ki bu ülkenin sosyal demokrat yerel yönetimleri var ve iyi ki 11 büyükşehir belediyesi, 2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partililere ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine teslim edildi. Teslim edilmeseydi; pandemi sürecinde beş maskeyi dağıtamayan bir iktidarın elinde aylarca bu ülkeye aşıyı sokamayan bir iktidarın elinde kayıplarımız çok daha fazla olurdu. Bu belediyeler, 2019’da bizim elimize geçmeseydi, 6 Şubat depreminde iktidarın ölüsünü kefensiz yatırdığı bir büyük coğrafyada Akdeniz coğrafyamızda güney coğrafyamızda kayıplarımız katbekat daha fazla artardı.”

İçerisinden geçilen sürecin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğine vurgu yapan Uyar, CHP olarak halkın zorlaşan hayatını kolaylaştırabilmek adına var güçleriyle çalışacaklarının da altını çizdi.

‘PARTİMİZİ DE ÜLKEMİZİ DE DEĞİŞTİRMEKTEN DÖNÜŞTÜRMEKTEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Uyar, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Ülkenin gerçekleri var. Ülkenin sorunları var. Bu sorunlar ortadayken suni gündemlere çekilmememiz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin en büyük, en köklü ve en güvenilir kurumudur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üstlendiği misyonda Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihsel genlerinde ülkeyi değiştirme ve dönüştürme geleneği vardır. Ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iddiası olan bir siyasi parti kendisini de değişime ve dönüşüme sokmaya muktedirdir. Biz partimizi de ülkeyi de değiştirmekten dönüştürmekten ama bunu da Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde yapmaktan bir adım geri atmayacağız. Önümüzdeki yerel seçimleri de bu ülkenin adalet savaşçısı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde bir büyük zaferle kapatacağımızdan halkımıza tekrar umut olacağımızdan, bu ülkenin ağırlaştırılan yaşam koşullarını kolaylaştıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları