loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; 86 milyar dolar kaynağı bulan Mehmet Şimşek, gıda fiyatlarına seyirci kalıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; 86 milyar dolar kaynağı bulan Mehmet Şimşek, gıda fiyatlarına seyirci kalıyor?
Tarih: 21.11.2023 - 20:26
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, tüm dünyada gıda fiyatları ucuzlarken, Türkiye'deki gıda fiyatlarında TÜFE'nin üzerinde artış yaşanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat,Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, enflasyonda 2024’ün ikinci yarısında baz etkisinden medet umduğunu belirtti. Gıda fiyatlarındaki artışı yavaşlatmanın çiftçi ve nakliyecinin kullandığı akaryakıt üzerindeki vergilerin azaltılması ile mümkün olduğunu bildirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu:

"Nitelikli beslenme sorunu büyüyor, Mehmet Şimşek ise sadece izliyor. Tüm dünyada gıda fiyatları ucuzlarken, Türkiye’de tam tersine TÜFE’nin de üzerinde yüzde 75 oranında arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda 2024’ün ikinci yarısında baz etkisinden medet umuyor. Oysaki gıda fiyatlarındaki artışı yavaşlatmak mümkün. Çiftçi ve nakliyecinin kullandığı akaryakıt üzerindeki vergileri azaltın.

Sayın Şimşek sakın “Bu kaynaktan vazgeçemeyiz” deme. Sen değil misin Dünya Bankası’nın 35 milyar dolar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de 51 milyar dolar para vereceğini söyleyen?

Dünyada petrol fiyatları da geriliyor. Zaten Rusya’dan Ural petrolünü yüzde 50 daha ucuza alıyorsunuz. Peki, gıda enflasyonunu körükleyen akaryakıt fiyatlarını neden indirmiyorsunuz? Hem 86 milyar dolar kaynak var hem de petrol ucuzluyor. Daha ne istiyorsunuz!

Sayın Şimşek, sizin göreviniz sadece vergi toplamak ve makroekonomik politikaları belirlemek değildir. Bu ülkede çocuklar düzgün beslenemiyor, okula aç gidip gelen çocuklar var. Bu sorunun mali sıkıntılarını çözecek enstrümanlar elinizde. Daha ne duruyorsunuz?

Ekonomiyi düzeltemeyen AKP, Anayasa tartışmaları ile günü kurtarmaya çalışıyor. Açlık sınırı 12.928 TL. Yoksulluk sınırı ise 44.718 liraya ulaştı. Ülkenin gerçek gündemi budur. Mehmet Şimşek de tüm bu tablonun mimarlarından birisidir.

Bırakın yabancı yatırımcıyı, kendi vatandaşını bile ikna edemiyorlar. Değil 86 milyar dolar, birkaç yüz milyon dolar para gelse bile seviniyorlar. Görünen köy, kılavuz istemiyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları