loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Başbakan’a sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Başbakan’a sordu
Tarih: 17.06.2013 - 15:05
Kategori: Siyaset

Polis neden çocuklar, yaşlılar ve turistlerin de bulunduğu Divan Otele gaz bombaları atmıştır? Divan Otele müdahale emrini kim vermiştir?...

“İstanbul Taksim'de bulunan Divan Oteli'ndeki polis müdahalesinden etkilenenler arasında Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un da bulunduğu bazı CHP Yöneticileri ve Milletvekilleri, kimliklerini beyan etmelerine rağmen, darp eylemlerinde bulunan polisler hakkında soruşturma açılacak mıdır? Milletvekillerine fiziksel saldırıda bulunulması yönünde bir talimat verilmiş midir? Böyle bir talimatı kim veya kimler vermiştir?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“15 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı Dayanışma Platformu’na ait çadırlar polis gücüyle zor kullanılarak sökülmüş, barışçıl protesto eyleminde bulunan vatandaşlarımızın üzerine biber gazlarıyla müdahale edilmiştir. Polis güçlerinin orantısız güç kullanımı nedeni ile Taksim civarında bazı vatandaşlar Divan Oteli ne sığınmışlardır.

Bu bağlamda;

1-Polis neden çocuklar, yaşlılar ve turistlerin de bulunduğu Divan Otele gaz bombaları atmıştır? Divan Otele müdahale emrini kim vermiştir?

2-Görevli polislerin bir bölümünün kasklarında sicil numaralarının yazılı olmamasının nedeni nedir? Polisler neden sicil numaralarını belirten kasklar kullanmaktan kaçınmışlardır? Bu yönde bir talimatı kim veya kimler vermiştir?

3-Polisin kullandığı TOMA’lardan vatandaşların üzerlerine sıkılan tazyikli suyun insan sağlığına zararlı kimyasal maddeler ihtiva ettiği doğru mudur?

4-İstanbul Taksim’de bulunan Divan Oteli'ndeki polis müdahalesinden etkilenenler arasında Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth’un da bulunduğu bazı CHP Yöneticileri ve Milletvekilleri, kimliklerini beyan etmelerine rağmen, darp eylemlerinde bulunan polisler hakkında soruşturma açılacak mıdır? Milletvekillerine fiziksel saldırıda bulunulması yönünde bir talimat verilmiş midir? Böyle bir talimatı kim veya kimler vermiştir?

5-15 Haziran 2013 tarihinde polis gücüyle sökülen İstanbul Gezi Parkı Dayanışma Platformu’na ait çadırlar sahiplerine teslim edilmişler midir? Özel mülkiyet kapsamasında olan çadırlar ve başka malzemelerde oluşan hasarlar tazmin edilecek midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları