loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Almanya CHP birlikleriyle Köln’de bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, Almanya CHP birlikleriyle Köln’de bir araya geldi
Tarih: 10.07.2023 - 20:22
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Yurt Dışı Birlikleri için Kongre kararı alındığını belirten CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan, 31 Ekim’e kadar Yurt Dışı Birliklerinin Kongrelerinin tamamlanacağını ifade etti.

CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan Almanya CHP Birlikleriyle Köln’de bir araya geldi. 8 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen toplantıda ağırlıklı olarak 14 - 28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen genel seçim sonuçları konuşuldu.

Ayrıca seçim sürecinde karşılaşılan sorunlar, seçmen yapısı ve seçmenin sandığa katılım süreçleri de konuşulanlar başlıklar arasındaydı. Almanya’daki CHP Birliklerinin yapılanmaları ve yeni yapılanma modelleri de detaylı biçimde masaya yatırıldı.

Birlik başkanlarının bölgesel çalışmaları, seçim dönemi yaşadıkları aksaklıklara dair yaptıkları sunumları dinleyen Genel Başkan Yardımcısı Tarhan, önümüzde süreci her an erken seçim olacakmış gibi hazırlıklı ve eksiklerimizi bilerek planlanması gerektiğinin altını çizdi.

31 Ekim’e Kadar Kongreler Tamamlanacak

Almanya’da 1,5 milyon seçmenden, 760 bininin oy kullandığını belirten Tarhan, “yurt dışı oylarında istediğimiz sonuçları alamadık. Keza Almanya’da büyük bir fark yedik. Ancak sandığa gitme oranı Almanya’da %50. Seçmenin yarısı oy kullanmamış. Bu konunun üzerine gitmemiz gerekiyor. Sandığa gitmeyen seçmenin CHP’ye yakın ve ağırlıklı olarak sosyal demokrat seçmen olduğunu biliyoruz. Seçime katılımın artması için Birliklerimizle yapacağımız çalışmaları masaya yatırdık. Birliklerimizle birlikte Almanya’daki seçmenlere ulaşacağız. Seçmeni sandığa taşıyacağız” dedi.

CHP Yurt Dışı Birlikleri için Kongre kararı alındığını belirten Tarhan, 31 Ekim’e kadar Yurt Dışı Birliklerinin Kongrelerinin tamamlanacağını ifade etti.

Almanya’da Federasyon Kurulacak

Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Almanya’da 18 Birliğimiz, 3 temsilciliğimiz bulunuyor. Bir Federasyon biçiminde, hepsini tek çatı altında toplayacağız. Yeni kurulan Birlikler de bu Federasyon altında örgütlenecekler. Federasyon modeli Almanya’daki Birliklerimizin çalışmalarındaki koordinasyonu daha etkili kılacak. Bu süreçte Almanya’daki derneklerle ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmeye de devam edeceğiz. Seçmenlerin Birliklerimize katılımlarını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Diğer ülke Birlikleriyle de bir araya geleceğini belirten Tarhan, “Almanya’daki Birliklerimizle yaptığımız toplantı gibi, diğer ülkelerdeki Birliklerimizle de bir araya geleceğiz. Ayrıca Temsilciliğimizin olmadığı ülkelerde de yeni Temsilcilikler açarak, Yurt Dışı Birlik sayımızı artıracağız” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları