loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: 'Gazilerimiz 'Yaşayan Anıtlarımız' olarak onurumuz ve gururumuzdur'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: 'Gazilerimiz 'Yaşayan Anıtlarımız' olarak onurumuz ve gururumuzdur'
Tarih: 25.02.2024 - 16:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Şehitlerimiz Bizim Toprak Altındaki Ulu Köklerimiz, Gazilerimiz ise “Yaşayan Anıtlarımız” olarak onurumuz ve gururumuzdur.

TSK ve emniyet güçlerimizin hain terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği amansız mücadelede canını vermiş Şehitlerimizin ve yaralanmış Gazilerimizin her biri, bizim için milli birer kahramandır.

Şehitlerimiz bizim toprak altındaki ulu köklerimiz, Gazilerimiz ise ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yaşayan Anıtlarımız” olarak onurumuz ve gururumuzdur.

Toplumda el üstünde tutulması gereken şehit aileleri ve gazilerimiz, Anayasa’mızda da ayrıcalıklı bir konumda yer almışlardır.

Bu çerçevede devlete aşağıdaki görev ve sorumluluklar verilmiştir:

Anayasa Madde 10: “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

Anayasa Madde 61: “Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.

Tüm bu Anayasal güvencelere rağmen, Şehit yakınları ve Gazilerimizin var olan birçok sorunu bulunmaktadır. Sağlık, Eğitim, İstihdam, Terörle Mücadelede Yaralanıp Gazi Sayılmama gibi birçok alanda sorunlar halen devam etmektedir. Bunlardan özellikle sağlıkla ilgili olan ve acil çözümüne ihtiyaç duyulan bazı sorunlar aşağıda özetlenmiştir.

⁃ Terörle mücadelede uzuvlarını yitiren Gazilerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sabit fiyat politikası ve kurdaki dalgalanma yüzünden protezlerini yenileyemez duruma gelmişlerdir.

⁃ Gazilerimiz için protez, ortez, tekerlekli sandalye ve sonda gibi malzemeler hayati önemdedir. Ancak; Sosyal Güvenlik Kurumu bunları temin edemeyecek noktadadır.

⁃ Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yoğunluğa bağlı olarak, Gazilerimiz 4-5 aya varan bekleme sürelerine maruz kalabilmektedir. Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen gazilerimiz, uzun uğraşlar sonucu hastanede kalarak malzemelerini alabilmektedir.

⁃ Döviz kurumdaki dalgalanma, fiyatları fahiş biçimde artırmış olup protezi eskiyen Gazilerimiz, tamir ettirerek tekrar kullanmak zorunda kalmaktadırlar.

⁃ Gazilerimiz sağlık işlemleri için Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerinde "yatış" işlemi yapmak zorunda kalmaktadırlar.

⁃ Yatan hasta olarak işlem gördükleri için ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na ek yatak ücreti de fatura edilmektedir.

⁃ Kurul, ilk hafta protezin kullanılamaz durumda olup olmadığını görüşmekte, ikinci hafta başka bir kurul uygun görülen protezin tespitini yapmakta ve üçüncü hafta ise protezle işlem yapmaya hak kazanılmaktadır.

⁃ Yoğunluk nedeniyle 3-4 ay sonrasına randevu verilmektedir.

Güneydoğu’daki bir terör operasyonunda mayına basarak bacağını kaybeden ve İzmir'de yaşayan Gazimizin anlattıkları gerçekten üzücüdür. Gazimiz, “Ankara’ya tek başıma gidemiyorum, eşim de geliyor. Kalma ve ulaşım masrafını karşılamakta zorlanıyoruz. Bazı gazilerin protezi yok, yurtdışından gelmesini bekleyen Gaziler var" şeklinde durumunu dile getirmektedir.

Terörle mücadele sırasında yaralanıp Gazi sayılmayan kahramanlarımızın durumu da mutlaka dikkate alınmalıdır. Bu kahraman evlatlarımıza iktidar tarafından verilen ancak şimdi unutulan sözler mutlaka tutulmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm bu sorunların takipçisi olunmuş, gündeme getirmekten ve çözüme kavuşturulmaları için gayret göstermekten asla vazgeçilmemiştir. Şehit ve Gazilerimiz konusunda TBMM’ye verilen kanun teklifleri incelendiğinde, % 71’nin CHP tarafından verildiği görülmektedir.

CHP bundan sonra da TBMM’de çözümler için en önde mücadele eden parti olacak, kimden gelirse gelsin Şehit aileleri ve Gazilerimiz yararına olacak tüm kanun tekliflerini her şartta destekleyecek, özellikle Şehit Aileleri ve Gazi Dernekleri ile kesintisiz iletişimini sürdürecektir.

Buradan bir kez daha ifade ediyorum; CHP Genel Merkezi, İl Başkanlıkları ve İlçe Başkanlıkları Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz için sorun ve sıkıntılarını anlatabilecekleri limanlardır. Seslerini duyurmak için elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirler.

Ayrıca, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz, sıkıntı, dilek ve önerilerini CHP Genel Merkezi’nin chp@chp.org.tr e-yazışma adresine elektronik ortamda iletebilirler.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları