loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBBM'de resmi gazetede yayımlanan atamaları değerlendirdi; 'Soylu'nun İçişleri Bakanlığı hafızasından silinmesi adına atılmış bir adımdır'

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBBM'de resmi gazetede yayımlanan atamaları değerlendirdi; 'Soylu'nun İçişleri Bakanlığı hafızasından silinmesi adına atılmış bir adımdır'
Tarih: 02.08.2023 - 16:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBMM'nde basın toplantısı düzenledi. Günaydın, resmi gazetede yayımlanan atamaları ve kararları değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: İyi bir haberle başlayalım. CHP Grubu olarak; vergide genellik ve adalet, vergi yükünün dengeli dağılımı ve mali güce göre vergilendirme başta olmak üzere birçok Anayasal ilkeye açıkça aykırı olarak, vatandaştan iki katı motorlu taşıtlar vergisi alınmasına yönelik 15 Temmuz tarihli RG’de yayımlanan yasaya karşı, iptal ve YD istemli olarak Anayasa Mahkemesine başvurduk. Anayasa Mahkemesi başvurumuzu gündemine aldı.

Yurttaşlarımıza ağır vergiler salan yasa 15 Temmuz’da RG’de yayımlandı..

Aciliyeti nedeniyle MTV hükmünü ayırarak, 24 Temmuz tarihinde AYM’ye götürdük, iptal ve yürütmeyi durdurma talep ettik.
26 Temmuz’da AYM ilk inceleme toplantısı yaptı ve davayı esastan görüşme kararı aldı..
Deli Dumrul misali iki kez motorlu taşıtlar vergisi alınmasının önüne geçilmesi için Anayasa Mahkemesi’nden iyi bir haber bekliyoruz.
Ülkemiz ve halkımızın iyiliği için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz..

Eski AKP vekillerinin rektör, AKP Genel Başkan’ına şiirle güzelleme yapanların YÖK üyesi olduğu ortamda üniversiteler bilim değil kaba siyaset üretim merkezleri olabilir.

Günaydın; “Yakalanan uyuşturucunun miktarı her seferinde artıyor. Bu, Türkiye'nin yalnızca basit bir suç trafiğinin içinde olmadığının, politik ve iktisadi olarak da ne tür bir cehennemin içine sürüklendiğinin de maalesef çok açık bir işaretidir."

Gkhan Günaydın; "Bu atamalar, Soylu'nun İçişleri Bakanlığı hafızasından silinmesi adına atılmış bir adımdır. Bu arada Soylu’ya artık milletvekili olduğunu hatırlatalım. Korumalarıyla dışarıda dolaşmaktan vazgeçsin, TBMM’nin yasama faaliyetlerine katılsın.

 
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “Türkiye'deki ruhsatlı silahların ruhsatsızlara oranının 1'e 9 olduğu söyleniyor. 4 milyon ruhsatlı silaha karşılık, her 2 erişkinden birinde 36 milyon ruhsatsız silah demek bu. Ne yaptık biz, Amerika'yla silahlanma yarışına falan mı girdik?
Türkiye’de ruhsatlı 4 milyon, ruhsatsız 36 milyon silah var. Bu veriler, her iki erişkinden birinde ya da her üç haneden birinde silah olması anlamına geliyor. 107 bin kayıp silahtan 2016 yılından bu yana haber yok.. Taşıma ve bulundurma ruhsat sisteminin gözden geçirilmesi, av ve pompalılara sınırlama getirilmesi, denetimlerin sıkılaştırılması zorunludur..
Sokaklarımızı mafyalardan, çetelerden temizlemek zorundayız.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları