loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, mesele 'Can Atalay boyutunu' çoktan aştı

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, mesele 'Can Atalay boyutunu' çoktan aştı
Tarih: 11.11.2023 - 23:23
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de CHP'li milletvekillerinin Genel Kurulu boşaltmama eyleminin bugünden itibaren başlayacağını ve süreceğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesinin (AYM) Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'a ilişkin hak ihlali kararına uyulmaması ile AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararını değerlendirdi.

Yaşananların hukukun araçsallaştırılması ve yargının siyasallaştırılmasının bir örneği olduğunu savunan CHP Grup Başkanvekili Günaydın, meselenin "Can Atalay boyutunu" çoktan aştığını ifade etti. Günaydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Anayasa Mahkemesi yalnızca Can Atalay'ın siyasi haklarını kullanamaması nedeniyle ihlal kararı vermemiş, onun yanında kişi güvenliğine yönelik adil yargılanma sorununa da dikkati çekerek kişi güvenliği ihlali kararını da vermiştir. Bunu uygulamayan Yargıtay, yalnızca Can Atalay'a ya da Gezi davasına yönelik tutum almakla kalmamakta, adeta Anayasa Mahkemesini gayri milli ilan etmektedir. Derhal bu kararı veren Yargıtay üyelerine Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu üzerinden soruşturmaların yapılması ve gerekli yaptırımların uygulanması gerekmektedir."

Günaydın, TBMM'de CHP'li milletvekillerinin Genel Kurulu boşaltmama eyleminin bugünden itibaren başlayacağını ve süreceğini söyledi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları